Elsner odšel, vrača se Pušnik

Elsner odšel, vrača se Pušnik

-
0 31
Pusnik10.06.2015 Tiskovna konferenca in predstavitev novega trenerja

Vodstvo nogometnega kluba Olimpija je sporočilo, da je novi trener članskega moštva Marijan Pušnik. Dravograjčan, ki je že lansko jesen vodil zmaje je na položaju glavnega trenerja zamenjal Luko Elsnerja, katerega sta odnesla poraza na uvodnih dveh tekmah spomladanskega dela sezone v Prvi ligi.

Nogometni klub Olimpija je sklenil dogovor z Marijanom Pušnikom, ki se je tako po dobrem letu vrnil v zmajevo gnezdo. Korošec je nazadnje vodil splitski Hajduk, ob uradni predstavitvi v Ljubljani pa je dejal, da mu bo v čast voditi državne prvake.

Predsednik Milan Mandarić se je Luki Elsnerju zahvalil za njegovo opravljeno delo, ob tem pa dodal: “Zelo enostavna situacija. V Olimpiji ni nobenega kaosa. To so normalne stvari, ki se dogajajo v športu. Imamo plan, da se vrnemo na pravo pot. Vrnili smo trenerja, ki želi biti del Olimpije, del prave Olimpije.”

Pušnik, ki je lani z Olimpijo osvojil naslov jesenskega prvaka, se je predsedniku in športnemu direktorju zahvalil za izkazano zaupanje. “Trenirati državnega prvaka je izziv, zato sem brez razmišljanja sprejel ponudbo. Moja prva zgodba v Ljubljani ni bila zaključena. Vem, da stvari niso idealne, vem pa, da ima moštvo veliko prostora za napredek. Temelji so dobro postavljeni,saj je Luka dobro delal,” so bile prve besede novega starega strokovnjaka na klopi zmajev.

Športni direktor Ranko Stojić verjame, da je uigrana trojka, ki je sestavila šampionsko zasedbo Olimpije iz lanske sezone, v danem trenutku najboljša rešitev. “Potrebujemo novo energijo, zato smo se odločili za Marijana. Pozna delo, bil je že tukaj, ima pa tudi izredno energijo, ki jo v tem trenutku močno potrebujemo,” je dejal Stojić, potem pa se dotaknil še ljubljanskih navijačev: “Z navijači, ki so povsem upravičeno nezadovoljni, imamo dober odnos. Naredili bomo vse, da rešimo nastalo situacijo.”

Pusnik 10.06.2015 Tiskovna konferenca in predstavitev novega trenerja
(foto: Pušnik/NK Olimpija)