Ena vremenska žalost ;)

Ena vremenska žalost ;)

-
0 564

Nad Atlantikom se nahaja ciklon, ki bo jutri oblake in padavine zadrževal nad zahodno polovico celine. V petek se nam bo približala vremenska fronta, padavine se bodo okrepile in konec tedna zajele tudi naše kraje. Ker bodo nad nami pihali topli južni vetrovi, bo snežilo le v visokogorju.

Noč bo oblačna. Nekatere nižine bo prekrila megla. Sprva bo večinoma suho, proti jutru pa bodo nad severnim Jadranom nastale manjše padavine, ki jih bo zaneslo tudi nad našo obalo. Oblaki bodo preprečili izrazitejši padec temperatur. Na severu Slovenije bo med -1 in 2 st. C, v osrednji in Vzhodni Sloveniji 3 ali 4 st. C, na Primorskem pa med 7 in 10 st. C.

Dan bo minil brez večje spremembe vremena. Na nebu se bodo še naprej gnetli oblaki, predvsem v nekoliko višjeležečih krajih bo tudi megleno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno še rahlo deževalo, drugod bo suho. Bo pa jutri čez topleje kot danes. V osrednji in vzhodni Sloveniji bo med 5 in 7 st. C, na Gorenjskem okoli 4 st. C, na Primorskem pa med 10 in 13 st. C.

Tudi konec tedna bo v znamenju oblačne sivine. V petek proti večeru bodo zahod države zajele padavine, ki se bodo v noči na soboto okrepile in razširile nad večji del države. Sobota bo oblačna in deževna. Obilneje bo deževalo v hribih zahodne Slovenije, kjer so možni nalivi, na vzhodu države pa bo padavin precej manj. Tudi nedelja bo oblačna s kakšno kapljo dežja, pretiranega optimizma v obliki sonca pa nam ne prinaša niti začetek prihodnjega tedna, ko bo postopno spet hladneje. (Rok Nosan)