EP: Nemci v velikem finalu

EP: Nemci v velikem finalu

-
0 26

Na evropskem prvenstvu v rokometu se je začelo sklepno dejanje prvenstva. Na sporedu sta še obe polfinalni tekmi. V prvi polfinalni tekmi sta se pomerila Nemčije in Norveške. Po 60. minutah pa se je tekma končala s 27:27. Prav v zadnji minuti tekme so imeli Norvežani po minuti odmora napad, ki pa ga niso uspešno zaključili. Nemci so bili v napadu bolj zbrani in izenačili. Ostalo je še 15 sekund, ki pa je bilo premalo, da bi vikingi uspešno realizirali napad. V nadaljevanju je bila tekma izenačena. Tekma se je končala z zmago Nemcev s 34:33.

Začeli so bolje Nemci, ki so se odlepili za največ tri gole razlike. Potem pa je v sredini polčasa sledila izredna predstava obeh vratarjev. V zadnjih minutah so Nemci zapravili nekaj priložnosti in Norvežani so jih ujeli in celo povedli za gol. V sklepnem dejanju prvega polčasu pa so Nemci vrnili prednost in polčas končali s 14:13.

Ob 21. uri bo še tekma med Hrvaško in Španijo. Eno je znano, da letos evropskega naslova ne bodo osvojili Francozi oz. Danci, ki so v zadnjih letih osvajali naslove. Nemci so naslov evropskih prvakov osvojili na prvenstvu, ki ga je gostila Slovenija, pred 12 leti. Norvežani še nikoli niso bili tako visoko. Medtem ko Španci in Hrvati, prav slednji so bile večkrat v polfinalu, omenjen lovorike še niso osvojili.