četrtek, 18 aprila, 2024
DomaŠportEP ODBOJKA: Slovenija v četrtfinalu s Čehi!

EP ODBOJKA: Slovenija v četrtfinalu s Čehi!

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se na Evropskem prvenstvu, ki ga gosti Češkem, v osmini finala pomerila z reprezentanco Hrvaške in slavila s 3:1 v nizih. V četrtfinalu se bo pomerila z gostitelji, ki so presenetljivo v prvi tekmi skupinskega dela premagali Slovence, tokrat pa so v osmini finala poskrbeli še za en šok odbojkarske velesile, saj so odpravili Francoze, olimpijske prvake.

Prvi niz so dobili slovenski odbojkarji s 25:20. In če je bil prvi niz še nekakšno tipanje nasprotnikov, pa so drugega Slovenci začeli precej bolj razigrano in hitro povedli. Ustvarili so si prednost 6 točk. V nadaljevanju niza pa so naši odbojkarji prednost še povišali (20:11). Slovenci so drugi niz dobili s 25:18. V tretjem nizu so Hrvati po zaostanku dveh točk z izvrstnimi servisi Andrić niz dobili s 25:19. V četrtem nizu pa spet dominantna igra Slovencev in konec tekme z izidom niza 25:12. To je že četrta uvrstitev slovenskih odbojkarjev v četrtfinale evropskih prvenstev.

Slovenci se bodo v četrtfinalu pomeri z gostitelji Čehi, ki so naše fante premagali v prvi tekmi prvenstva. Danes pa so Čehi presenetljivo odpravili še olimpijske prvake Francoze. Izid je bil 3:0 za Čehe (22 – 25, 19 – 25, 32 – 34).

(foto: CEV)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča