EP: Nemci suvereno do naslova (24:17-polčas 10:6)

EP: Nemci suvereno do naslova (24:17-polčas 10:6)

-
0 10

Evropski in tudi svetovni prvaki v rokometu, glede na to da se najboljši rokomet igra v Evropi, so postali Nemci, ki so z neverjetno disciplino povsem pokorili Špance. Nemci so prikazali vrhunsko igro, brez kompromisa in povsem zasluženo odpravili Špance.

Na EP v rokometu na Poljskem se je ob 17.30 uri začelo še sklepno dejanje prvenstva. Obračun za zlato med Nemčijo in Španijo.

Tekma za naslov se je začela z veliko pobudo Nemcev, ki so povedli. Prvi gol so Špancii dosegli komaj v 7. minuti. Nemci so vodili s 5:1 in tudi s 7:2. Drugi gol so Španci dosegli komaj v 11. minuti. In polčas se je končal s skoraj ‘hokejskim’ izidom, z 10:6! Vsekakor so Nemci, čeprav visoki, so proti španskim ‘omaram’ prikazali atraktivno igro in povsem zasluženo dobili prvi polčas. Nemci tudi v nadaljevanju niso dovolil presenečenj in vseskozi igrali disciplinirano.

Slednji, ne glede na osvojene številne lovorike z največjih tekmovanj, še nikoli niso osvojili evropskega naslova, medtem ko so Nemci na EP v Sloveniji v finalu premagali slovenske rokometaše s 30:25.

(foto: Uroš Hočevar/EHF)