EU pušeljc z osmimi slovenskimi ‘rožami’

EU pušeljc z osmimi slovenskimi ‘rožami’

-
0 97

Nedelja je bila spet politična, tokrat ne zgolj domača, pač pa s t.i. evropsko razsežnostjo, ki jo jo vsaj večina delovnega ljudstva na Slovenskem ne razume oz. ve, da mora delati in se soočati z vsemi tegobam, ne glede na izbrani spomladanski slovenski pušeljc Evrope. In politični šopek Evrope, 28 biljk demokracije (če verjameš), bo v naslednjih petih letih dopolnjeval tudi slovenski pridih osmih: Milan Zver, Romana Tomc, Franc Bogovič, Tanja Fajon, Milan Brglez, Irena Joveva, Klemen Grošelj in Ljudmila Novak.

Evropejci v 28 državah so volili in odločili, katerih 751 poslancev bo prihodnjih pet let zastopalo 512 milijonov državljanov.

Na evropski ravni pa so rezultati prinesli izgube za sredino, pridobili so zeleni, pa tudi skrajna desnica in evroskeptiki.

Velik želja volivcev pa je najverjetneje tudi, da se ti, slovenski poslanci, večkrat udeležijo soočanja z ljudmi doma, za kar imajo kar nekaj finančnih sredstev in ne pa zgolj v zadnjih tednih, ko se mandat izteka in je v igri nov mandat. Brez zamere, nekateri bodo pojasnevali, da so velikokrat prisotni v doma in da veliko in ogromno naredijo za Slovenijo.

Saj veste tudi Vi, stari in novi slovenski evroparlamentarci, koliko znaša neto plača večine delavcev v Sloveniji, ne bruto, kaj šele pokojnina. Marsikdo od slovenskih Evropejcev bi ob najbolj ugodnih razmerah odštel za letalsko karto četrtino svoje neto plače od Bruslja do Brnika (Let. Jožeta Pučnika). Najnižja cena za direktni let z Adrio je 168 evrov. Potem pa so cene od 266 pa vse do 659 evrov.