EURO 2018: Makedonci zapravili zmago z Nemci (25:25)

EURO 2018: Makedonci zapravili zmago z Nemci (25:25)

-
2 239

Na evropskem rokometnem prvenstvu sta se pomerili reprezentanci Nemčije in Makedonije, ki sta se že odigrali s Slovenijo in sta takrat imeli izredno podporo sodniških parov. Današnja tekma pa se je končala z neodločenim izidom 25:25. Lepo priložnost za zmago Makedonije je zapravil Stoilov, ki je 13 sekund pred koncem s šestih metrov zgrešil oz. mu je nemški vratar strel ubranil. Makedonci so imeli v 43. minuti lepo priložnost, da si zagotovijo lepo prednost, saj so vodili že s tremi goli prednosti, medtem ko so imeli Nemci igralca manj. Po skupinskem delu je Makedonija prva, Nemčija druga, Slovenija je trenutno tretja, a ob morebitnem porazu s Črno goro, bi se v nadaljevanje uvrstili Črnogorci.

…..pred tem…V zagrebški dvorani merita moči Makedonija in Nemčija. Tekma odloča tudi o prvem mestu v skupini. Vse do 18. minute so vodili Makedonci, a so jih potem Nemci ujeli in povedli. Makedonci se niso predali in imeli v zadnji dve lepi priložnosti za dva zadetka, ki pa ju niso izkoristili. Polčas so dobili Nemci z 12:11.

V primeru poraza Nemčije in zmage Slovenije nad Črno goro, bi bili naši rokometaši z Nemci izenačeni po številu točk v skupinskem delu. Makedonci pa bi ostali na prvem mestu.