EURO 2018: Sodnika in delegat določili remi, sramota za EHF!

EURO 2018: Sodnika in delegat določili remi, sramota za EHF!

-
18 1070

Sramota, sramota in še enkrat velika sramota za svetovni rokomet oz. Evropsko rokometno zvezo EHF. Nesposobni sodniki, ki krojijo usodo reprezentanc. Slovenija, ki je prav v zadnjih sekundah dosegla gol za zmago (25:24) in se tega že veselila, pa sta sodnika in delegat, po pritožbi nemške klopi, več minut gledali posnetek zadnje sekunde tekme, ko so Nemci po golo odhiteli do sredine igrišča v nov napad in so jih pri tem Slovenci ovirali, saj naj bi morali biti po novih pravilih od izvajalca oddaljeni tri metre!!!!!!!!

Po ogledu posnetka je Blagotinšek prejel rdeči karton, sodnika pa sta dosodila sedemmetrovko za Nemčijo, ki so jo uspešno izvedli in izid izenačili. Končni izid je bil tako 25:25, torej izenačeno, vendar lahko rečemo z velikim zmagoslavjem naše izbrane vrste, ki je bila skozi vso tekmo odlična in vseskozi oškodovana s katastrofalnimi sodniškimi odločitvami. In to se je na dveh tekmah Slovenije na tem prvenstvu zgodilo že drugič.

Slovenija je dobila prvi polčas s 15:10 in tudi v nadaljevanju drugega dela imela varno prednost treh oz. štirih golov. Kaj kmalu pa sta se ‘izkazala’ litovska sodnika, ki sta kot po tekočem traku izključevala slovenske rokometaše. Nemci so do izenačenja v 46. minuti in v 51.minuti povedli. Do konca tekme je bili izid vseskozi izenačen.

Gre že za drugo veliko krajo in katastrofalno sojenje sodniških parov, ki sta oškodovala Slovenijo. Velika sramota za Evropsko rokometno zvezo, delegate in sodnike, ki svojega dela ne opravljajo korektno. Litovski sodniški par je tako kot romunski sodniški par zagotovo ne sodijo na prvenstvo, prav tako pa tudi določeni delegati in rokometni strici iz ozadja.

In če sta sodnika nekaj minut potrebovala za sekundo tekme, bosta imela veliko dela z ogledom vseh svojih spornih odločitev, ki sta jih dosodila. Med zadnjimi spornimi odločitvami je tudi nemški gol za izenačenje na 24:24, ko je nemški igralec storil prekršek v napadu…..Za ogled vseh svojih spornih odločitev, z njima pa tudi delegat tekme,  bodo najverjetneje potrebovali dober mesec, lahko tudi več, če imajo trezno presojo o rokometnem znanju in pravilih.

 

pred tem….Slovenski rokometaši v drugem krogu skupinskega dela Evropskega prvenstva v rokometu, v Zagrebu, od 18.15 ure merijo moči z Nemčijo. Prvi polčas so Slovenci odigrali odlično in ga dobili s 15:10.

Prav z Nemci naši rokometaši nimajo ugodnega izida oz. so v dosedanjih 15 tekmah na prvenstvih vedno izgubili.

Nov udarec za slovensko zdesetkano vrsto pa se je zgodil po treningu. Poškodoval se je Nik Henigman, pri katerem se je na treningu obnovila poškodba kolena. V ekipi ga je zamenjal Gregor Potočnik.

(FOTO: FB RZS)