EURO 2018: Španci v finalu s Švedi

EURO 2018: Španci v finalu s Švedi

-
0 32

Evropsko prvenstvo v rokometu, ki ga gosti Hrvaška je v sklepnem dejanju. Španci so se že uvrstili v veliki finale, potem ko so suvereno odpravili eno najboljših reprezentanc na svetu, Francijo. Zelo napeto pa je bilo v drugem polfinalnem obračunu med Dansko in Švedsko, kjer sta sledila podaljška. Po 60. minutah je bil izid 28:28. Sledila sta podaljša po 5 minut, ki sta bila prav tako zelo izenačena, a skandinavsko slavje v polfinalu, za veliko finale so si priigrali Švedi. Končni izid je bil 35:34.

Na evropskem rokometnem prvenstvu so danes tri tekme.  Ob 18. uri se je začel prvi polfinalni obračun, kjer sta se pomerili Francija in Španija. Prvi polčas so dobili Španci s 15:9, ki so tudi v nadaljevanju tekme bili boljši in vseskozi vodili. Francozi so se šele v zadnjih 12. minutah približali Špancem, a nikoli za manj kot tri gole zaostanka. Španija se je uvrstila v finale. Francoze je odpravila s 27:23.

Ob 20. 30 uri se je začel še drugi polfinale med Švedsko in Dansko. Polčas so dobili Švedi s 16:14. Švedi so vodili tudi večji del drugega polčasa, a ob koncu tekme povsem popustili. Med drugim so imeli t.i. zadnji napad za uvrstitev v finale, ko so vodili z 28:27, a so izvedli najverjetneje najslabše v zgodovini rokometa za uvrstitev v finale. Zunanje igralci so dobesedno posilili krilnega igralca, da se je odločil z nemogočega položaja za strel in bil pri tem neuspešen. Danci so izkoristili in v nekaj sekundah s hitrim protinapadom dosegli izenačenje in podaljšek,

Prva današnja tekma je bila za 5. mesto. Pomerili sta se Hrvaška in Češka. Slavili so gostitelji prvenstva in slavili z 28:27.