EUROBASKET: SLOVENCI SO ZLATI!

EUROBASKET: SLOVENCI SO ZLATI!

-
0 388

Slovenski košarkarji so dosegli največji uspeh v zgodovini slovenskega ekipnega športa, saj so postali evropski prvaki v košarki, potem ko so še štirinajsto tekmo ostali neporaženi in so tako kot Latviji druga reprezentanca, ki na prvenstvu ni izgubila nobene tekme. V finalu je Slovenija premagala Srbijo s 93:85 IN TAKO OSVOJILA SVOJ PRVI NASLOV EVROPSKEGA PRVAKA!

Veliki finale na EP v košarki se je pričakovano začel z veliko nervoze na obeh straneh. Tako Slovenci kot Srbi so naredili veliko napak, so pa prvo četrtino dobili Srbi z 22:20. Vendar druga četrtina se je končala po slovenskih željah, saj je Slovenija zaigrala odlično in polčas končala s 56:47. Tretja četrtina se je končala z 71:67 za naše košarkarje. Luka Dončić se je poškodoval in Slovenija igra brez Luke!

Slovenski košarkarji na 40. evropskem prvenstvu prvič igrajo v finalu. Najmanj srebro že imajo, ampak glede na prikazano na tem prvenstvu imajo priložnost za zlato oz. za osvojitev naslova evropskega prvaka. V finalu, ki ga gosti Carigrad, se merita Slovenija in Srbija.

Doslej še nobenemu slovenski športni ekipi ni uspelo osvojiti naslov evropskega prvaka. Imajo pa srebro rokometaši in odbojkarji.