EUROSONG: Lea Sirk s hudo karizmo do finala!

EUROSONG: Lea Sirk s hudo karizmo do finala!

-
5 1437

Letošnji Eurosong si bomo zapomnili tudi Slovenci in to predvsem po izredni osebnosti naše predstavnice. Lea Sirk se je namreč uvrstila v sobotni finale letošnjega Eurosonga, ki ga gosti Portugalska.

Lea Sirk, ki je še pred začetkom šova popevke na lestvicah lovila rep lestvice, pa je iz dneva v dan postajala vse bolj priljubljena. Lea se je lotila še nekaj, kar je za Slovence zelo netipično. Že v drugi generalki je svojemu nastopu dodala oz. odvzela glasbo, češ kje je. Seveda so slednje kmalu pograbili novinarji in Leo o tem tudi povprašali. Brez zadržka je Primorska povedala, da bo morda slednje lahko pripomoglo pri glasovanju, saj namreč prihaja iz majhne države. In to je Lea tudi storila na drugem predizboru evrovizijske popevke. In očitno uspešno, čeprav so številni vedeli za načrtovano. 😉

Sicer pa so bile Leine novinarske konference iz dneva v dan bolj obiskane. Njena neposrednost, iskrenost, simpatičnost in znanje tujih jezikov, je navdušilo številne. Brez zadržkov je razložila kako in zakaj je nastala pesem Hvala, ne. Pred leti po koncu študija klasične flavte, je Lea dobila ponudbo finske filhramonije, da bi bila njihova prva flavtistka v orkestru. Za kar pa se Lea ni odločila. Pojasnila je, da ima rada Slovenijo, svojo družino in tako naprej. Prav tako je povedala, da je pesem napisala v 10 minutah. 😉 Več o tem si lahko pogledate na YouTube-u. Verjamem, da se boste nasmejali in uživali.

Kakor koli, pesem Hvala, ne, je zagotovo ena bolj sodobnih, če ne celo najbolj trendovskih na letošnjem izboru. Ne glede na to, da jo Lea poje v slovenskem jeziku, pa sta ritem in refren že prevzela marsikoga, ki našega jezika ne razume, a večina že ve, kaj pomeni Hvala, ne. Tudi sicer so nastop Lee Sirk številni ocenili za najbolj popolnega. Ob Lei so na odru odlično nastopile še štiri plesalke, Karin Putrih, Tajda Kožamelj, Veronika Škrlj in Anja Möderndorfer, kot spremljevalna vokalistka pa Karin Zemljič.

In še ‘preobleka’ pesmi: