FOTO: Petra iz Mokronoga do dveh odličji

FOTO: Petra iz Mokronoga do dveh odličji

-
1 169

Pomlad je polna turnirjev v športnih, borilnih veščinah, kjer pa odlično nastopajo tudi športniki iz JV Slovenije. Minulo soboto je v Ihanu Karate-Do klub Atom iz Domžal pripravil turnir za kyu pasove. Tekmovanja se je udeležilo več kot 150 tekmovalcev iz vse Slovenije.

Na turnirju so nastopili dekleta in fantje, ki dosegajo t.i. stopnjo šolskih, barvnih pasov. Turnir pa je bil za ŠD Mokronog in trenerja Tadeja Trinka posebnega pomena. Prav za slednjega je bil to njegov trenerski prvenec na tekmovanjih z novim klubom. In Tadejevi varovanci oz. varovanka je nastopila odlično.

Petra Šoberl Pucelj je osvojila dve odličji. Obe v katah. In sicer v kategoriji starejše deklice je bila Petra druga, v kategoriji mladinke pa tretja.

Trener Trinko je z nastopi zadovoljen. Veseli ga tudi, da karate kot športna veščina, polna spretnosti, spoštovanja, discipline in kulture športa, lahko zaživi kjerkoli. Tadej je svojo uspešno trenersko pot začel v Kamniku, kjer sta s prijateljem Miho Gavezom ustanovila Karate klub Kamnik. Slednji se je na tekmovanji med klubi zavihtel na visoko 3. mesto.