FINALE: Olimpija državni prvak (95:90)

FINALE: Olimpija državni prvak (95:90)

-
0 306

Košarkarji Olimpije Petrola so postali državni prvaki, potem ko so v peti in odločilni finalni tekmi premagali novomeško Krko s 95:90. Tekma se je po štirih četrtinah končala neodločeno 86:86. Sledil je podaljšek, kjer pa je Olimpiji po dobrih dveh minutah podaljška s trojko in še košem za dve točki prednost priigral Badžim, ki je v igro vstopil bolj svež od ostalih igralcev na parketu. Krkašem, ki imajo sicer krajšo klop, so pošle moči in tako morali priznati premoč Ljubljančanom. Vsekakor je za Novomeščani odlična sezona.

V Ljubljani je sklepno dejanje košarkarskega državnega prvenstva oz. peta tekma finala, kjer merita moči domača Olimpija in novomeška Krka. Po 40. minutah se je tekma končal z neodločenim izidom 86:86 (30:28, 17:17, 21:21, 18:20). Sledi podaljšek (5 minut).

Tekma je izenačena, tako da si nobeno moštvo ni priigralo večje prednosti. Po treh četrtinah je izid 68:66 za Olimpijo. Ob polčasu je vodila Olimpija s 47:45.Prvo četrtino je dobila Olimpija s 30:28.

Košarkarje Krke čaka še zadnja tekma v letošnji sezoni. Ne glede na njen razplet je letošnja sezona za krkaše več kot uspešna. Na odločilno tekmo finala državnega prvenstva, ki bo danes, ob 18.00 uri v Stožicah, se Novomeščani odpravljajo brez kaznovanega prvega organizatorja Domna Bratoža, a z dvignjeno glavo in zavestjo, da lahko še enkrat presenetimo favorizirane Ljubljančane.

Odhod navijaškega avtobusa bo ob 16.30 izpred Mercator centra v Bučni vasi, za vse udeležence pa bo prost vstop.