SPAR: Olimpija po podaljšku do pokala

SPAR: Olimpija po podaljšku do pokala

-
0 37

V Domžalah je bila finalna tekma košarkarskega pokala Spar, kjer sta se za naslov pomerila novomeška Krka in ljubljanska Union Olimpija in slednjim je uspelo premagati novomeško ekipo, čeprav je še v zadnjih sekundah podaljška Curry zadel obroč za trojko in morebitno izenačenje, pa vendar žoga ni šla v koš. Naslov so osvojili košarkarji ljubljanske Olimpije z 86:81, saj je bil po metu Curryja storjen še prekršek, zato je imela Olimpija še dva prosta meta in končni izid je bil 86:81.

Tekma se je po 40. minutah končala z neodločenim izidom s 73:73. Čeprav je Olimpija vse do zadnjih sekund vodila, pa so krkaši uspeli izenačiti.

Prvi polčas je dobila Olimpija s 34:30. V začetku tretje četrtine so Ljubljančani že prišli do velike prednosti in se s prostimi meti odlepili za deset oz 12 točk, a v nadaljevanju so krkaši odigrali odlično obrambo in napade uspešno realizirali ter se Olimpiji povsem približali (57:53). Tretja četrtina se je končala neodločeno, 23:23.

Prvo četrtino so Ljubljančani odigrali v svojo korist 17:12. Drugo četrtino pa je dobila Krka z 18:17.

Ljubljančani so si finale v Pokalu Spar priborili z zmago nad Zlatorogom (67:49), Novomeščani pa so bili v polfinalu boljši od Hopsov (77:65).

V pokalnem tekmovanju je bila zadnja leta boljša Krka – pokal je osvojila v zadnjih treh sezonah. Če bodo ponovno uspešni, bo to njihov četrti pokal. Union Olimpija bo z zmago prišla do 20. pokalne lovorike, nazadnje so pokal vzdignili leta 2013.

Pokal Spar, zaključni turnir, Domžale: