FOTO: Rokometaši Krke drugi, pokal Celju

FOTO: Rokometaši Krke drugi, pokal Celju

-
2 189

V Ljutomeru je bilo sklepno dejanje rokometnega Pokala Slovenije. V finalu sta se pomerila novomeška Krka in Celje Pivovarna Laško. Novomeščani so 50. minut odigrali dobro, v zaključku pa popustili in osvojili drugo mesto. Celjani so tako osvojili že 21. pokalno lovoriko. Izid je bil 40:33. Zagotovo tekma ni bila lahko dobljene, glede na izid. Jernej Papež, član Krke, je bil razglašen za najboljšega/najkoristnejšega igralca turnirja.

Novomeščani so sploh prvič igrali v finalu, medtem ko Celjani že 24. Prvi polčas so dobili Celjani z 20:17. v nadaljevanju pa so se Novomeščani povsem približali in zaostajali le za gol (31:30). V zadnjih 8. minutah pa so si Celjani spet priigrali prednost štirih golov (36:32), ki so jo kasneje še povečali.

PRED TEM…

V Ljutomeru ta konec tedna poteka zaključni turnir pokala Slovenije, kamor so se poleg gostiteljev, RK Jeruzalem Ormož, uvrstile še ekipe Moškega rokometnega kluba Krka, Celje Pivovarna Laško in RD Koper 2013.  V nedeljskem finalu, ki bo ob 18. uri, se bo Krka pomerila s Celjem. Pivovarji so v drugi polfinalni tekmi premagali Koper(29:27). Novomeščani so se sploh prvič uvrstili v finale pokala.

Polfinalno tekmo sta odprla Ormož in Krka, ki se je z rezultatom 37:28 ( 17:17) prebila v jutrišnji veliki finale zaključnega turnirja za pokal Slovenije.

Dvorana ŠIC Ljutomer, kjer bodo odigrane vse tekme in kjer bodo jutri podelili pokal najboljši ekipi, je bila nabito polna, vzdušje, ki so ga pripravili gostitelji, pa peklensko. Novomeščani so tekmo odprli s 3:0 in prednost treh golov držali do 19. minute (11:8). V končnici prvega polčasa so gostitelji letošnjega pokalnega turnirja na krilih svojih privržencev vendarle strnili svoje vrste in v 26. minuti prvič na tekmi izenačili izid (15:15), tri minute kasneje pa povedli za dva gola (17:15). V drugem polčasu se je odvijal ogorčen boj, v rahli rezultatski prednosti so bili izbranci trenerja Mirka Skoka, kljub temu, da je Leon Rašo v 33. minuti tekme bil izključen zaradi direktnega rdečega kartona, a to Krkašev ni uspavalo in so v 43. minuti po golu Davida Didoviča znova povedli za tri gole (26:23). Ormožani so v naslednjih štirih minutah naredili delni izid 4:0 in tekmecem ušli na gol (26:27), prelomni trenutki dvoboja pa so bili domena dolenjskih rokometašev. Med 48. in 59. minuto so zaigrali naravnost sijajno v obrambi in sploh niso prejeli gola, po delnem izidu 9:0 povedli za osem golov golov (35:27) in razrešili vse dvome o zmagi.

V novomeški ekipi sta blestela Jernej Papež z devetimi in Grega Okleščen z osmimi goli, v ormoški je bil strelsko najbolj učinkovit Rok Žuran z devetimi zadetki.

(FOTO: MRK KRKA)