FINALE: Visok poraz Krke pri Olimpiji

FINALE: Visok poraz Krke pri Olimpiji

-
0 114

V finalu košarkarske Lige Nova KBM sta se na prvi tekmi pomerili najtrofejnejši ekipi v zgodovini slovenske košarke. Ljubljanska Olimpija je gostila novomeško Krko. Novomeščani so začeli dobro in povedli s 13:3, potem pa so se prebudili Ljubljančani in visoko slavili. Izid je bil 90:69. Po četrtinah: 15:18, 24:15, 27:19, 24:17. Druga tekma bo prihodnji torek v Novem mestu, ob 18. uri. Ekipi igrata na tri dobljene tekme.

Ljubljančani se bodo borili za 17. naslov državnih prvakov, Krka bo poskušala doseči osmi naslov. V medsebojnih obračunih v tej sezoni državnega prvenstva so z izidom 3:1 v zmagah boljši varovanci Zorana Martića. Ljubljančani so v polfinalu v ponovitvi finala prejšnje sezone z 2:0 ugnali Rogaško, Krka je bila z 2:1 v zmagah uspešnejša od Sixt Primorske. Prva finalna tekma bo danes ob 17.30 uri.

Simon Petrov, trener Krke:
“V ekipi vlada dobra energija, še posebej po zadnji tekmi s Sixt Primorsko, ko nam je uspel neverjeten preobrat, da smo se sploh uvrstili v finale. V finalno serijo se lahko podamo sproščeni, saj smo dobršen del naših ciljev za to sezono že izpolnili. Zdaj gre vse od začetka, poskušali bomo dokazati, da smo se zasluženo uvrstili v finale.”

Dalibor Đapa, kapetan Krke:
“To finale je krona zelo dobre sezone, ki je že skoraj za nami. V finale se podajamo sproščeni. Dali bomo vse od sebe, da bo finalna serija takšna kot mora biti. V ekipi je nekaj poškodb, a vlada dobra energija, delali smo dobro in upam, da na koncu zmaga boljše moštvo.”