FIŠ Nm s soglasjem vlade za magistrski in doktorski študij

FIŠ Nm s soglasjem vlade za magistrski in doktorski študij

-
0 127

Vlada Republike Slovenije je včeraj dala soglasje k vsebini razpisov za vpis v magistrske in doktorske študijske programe Fakultete za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ), javnim univerzam in visokošolskim zavodom s koncesijo za študijsko leto 2018/2019.

FIŠ je prva javna fakulteta izven okvira katere od slovenskih univerz ter hkrati prva fakulteta v Novem mestu. Letos praznuje 10 let obstoja in delovanja. V prihodnjem študijskem letu bo za magistrski študijski program Informatika v sodobni družbi na voljo 55 vpisnih mest, za doktorski študijski program Informacijska družba pa 10, enako kot lani.

Soglasje vlade k vsebini razpisov za vpise v dodiplomske študijske programe je bilo že podano 30. januarja 2018. Na FIŠ se izvajajo visokošolski strokovni in univerzitetni programa Informatika v sodobni družbi ter visokošolski strokovni program Računalništvo in spletne tehnologije. Prvi prijavni rok za vpis v študijske programe 1. stopnje se sicer zaključuje 30. marca 2018, nekaj mest je še na voljo. Podrobnosti o vpisih so na voljo na povezavi TUKAJ.