FOTO: 4. Mestna modna revija v Novem mestu

FOTO: 4. Mestna modna revija v Novem mestu

-
0 708

V sredo, 5.junija zvečer je moda zopet preplavila Novo mesto. Tradicionalna 4. Mestna modna revije, ki je bila letos najbolj obiskana do sedaj, se je to leto namreč odvijala v garaži Knjižnice Mirana Jarca. Ne samo garaža in čudovit Park Rastoče knjige ob knjižnici, ponovno je po vsem mestnem jedru zavel modni piš, ki so ga napolnili modno urejeni obiskovalci te modne revije. Idejni vodja projekta in soorganizatorka, Ana Jelinič, Studio Ana in soorganizatorka in producentka Maja Judež iz Youma Events agencije sta poskrbeli, da je modni dogodek dosegel pričakovanja obiskovalcev in da so ob koncu od številnih prejemali čestitke, za čudovit modni dogodek in večer.

Vrata v unikaten, poseben in za tak dogodek nekoliko neobičajen prostor so se za kar 250 obiskovalcev odprla nekoliko pred osmo uro. Vsi, ki so želeli ovekovečiti ta večer ali deliti utrinke preko družbenih omrežij, so se lahko slikali pred steno sponzorjev in posebno cvetlično koliso s cvetličnimi aranžmaji. Za začetek modne revije je bilo vse nared in glasba, ter krasne kreacije so nas ponesle v svet mode.

Prva je predstavila svojo kolekcijo Hakuna Matata Karin Gosenca, nagrajenka natečaja Predstavi se na Mestni modni reviji. Eksperimentalna moda, ki je hkrati tudi nosljiva, jo navdušuje. Prikazana kolekcija, ki je inspirirana s strani afriškega plemena Maasai ima za izhodišča masajski nakit, pletene puloverje iz 1960, vintage smučarske in pletene maske. Kolekcija je sestavljena iz masajskega nakita, kateri ni le okras, temveč postane del oblačila.

Druga je bila na vrsti mlada kreatorka Klara Dulc, ki se je na Mestni modni reviji prestavila z žensko kolekcijo pod naslovom Che´rie. Glavna inspiracija za kolekcijo so festivali, kjer se vsak posameznik skozi modo in stil oblačenja izraža na svoj način ter prikaže njihov pogled na trenutne trende. Kolekcija je sestavljena iz raznovrstnih kosov oblačil, ki imajo pridih osemdesetih in pop kulture, ki se kaže skozi blago in vzorce, medtem, ko so same silhuete v kolekciji bolj sodobne.

Popestritev letošnje modne revije je bila zagotovo kolekcija čevljev oblikovalke Teje Gole, ki se je sprva ukvarjala s slikanjem, nato s šivanjem in oblikovanjem lastnega nakita, in na koncu oblikovanja čevljev. Njeni čevlji so zelo raznoliki, saj navdih črpa iz vsepovsod. Lahko so to različne barve in materiali, velikokrat pa jo navdihujejo strukturne oblike tako iz narave kot arhitekture. Tokrat se je predstavila s kolekcijo Oublie, kar v prevodu pomeni pozabljen.

Kot zadnja se je predstavila najbolj pričakovana, modna oblikovalka Ana Jelinič. S kolekcijo FRAJLA, ki jo opiše tako: Frajla je spogledljivka polna življenja. Svobodomiselna dama, ki živi polno, včasih celo prepolno življenje. Včasih sramežljiva, včasih polna same sebe. Kičasta, a vedno urejena. Detajli so njena ljubezen, s katerimi zapolni prazen prostor. Je ujetnica sodobnega življenja. Zelo samozavestna, a v sebi čutna in včasih krhka.

Modelke so pri dveh hodih nosile sončna in korekcijska očala modnih znamk iz Očesnega centra Preskar.

Po modni reviji se je druženje nadaljevalo na prelepem Parku Rastoče knjige ob knjižnici. Za prijetno vzdušje je poskrbelo Gostišče Loka, Pokice, Pie Shop, Tanja Rajar, La Popsi s prigrizki in Vina Zajc s predstavitvijo svojih vin. Za osvežitev vseh pa so poskrbeli pri voda Vitamin well.

Foto: Danilo Kesić