FOTO: 5. Krkin teden humanosti in prostovoljstva

FOTO: 5. Krkin teden humanosti in prostovoljstva

-
0 402

Novomeška Krka nadaljuje s svojim tednom humanosti in prostovoljstva, v katerem zaposleni krkaši z dobrodelnimi dejavnostmi pomagajo pomoči potrebnim. Na današnji novinarski konferenci je vodja krkine Službe za odnose z javnostmi, Elvira Medved, predstavila letošnji peti teden, ki bo med 4. in 9. aprilom. Teden prostovoljstva ni omejen le na Dolenjsko, pač pa je vseslovenski in od letos tudi mednarodni.

Letošnja novost je sodelovanje krkinih sodelavcev v krkinih podjetjih v tujini. Tako bodo v krkini tovarni v Rusiji, kjer je okoli 2.000 zaposlenih, pripravili tudi dobrodelni maraton. Z zbranimi sredstvi pa bodo pomagali številnim sirotišnicam v Moskvi. Projektu se bodo pridružili še na Poljskem, v Turkmenistanu, Srbiji, Španiji, Nemčiji, ..

Samo lani je v tem družbeno odgovornem projektu sodelovalo kar 24-odstotkov vseh krkašev. Tudi letos bodo zbirali potrebščine, darovali kri, delali na Rdečem križu in Karitasu, pomagali in se družili s starejšimi, se povezovali z društvi in zavodi in skrbeli za živali. Teden bodo zaključili v soboto, 9. aprila, z dnevom odprtih vrat za krkaše, krkine upokojence, družinske člane in prijatelje.

V štirih letih oz. na krkinih tednih je sodelovalo 3.479 krkašev prostovoljcev. Podarili so 448 litrov krvi, zbrali 12,6 tone  oblačil in potrebščin, se družili s stanovalci 31 domov starejših občanov, organizirali sedem delavnic in se družili z oskrbovanci varstveno-delovnih centrov in zavodov. Prav tako so krkaši zbrali kar 1,8 tone hrane za male živali in gostili več kot 6.700 obiskovalcev in krkašev.