FOTO: 55 let Šentjernejskega okteta

FOTO: 55 let Šentjernejskega okteta

-
0 65

Šentjernejski oktet, eden najstarejših oktetov v Sloveniji je v Kulturnem centru Primoža Trubarja v soboto, 2. decembra 2017 pripravil letni koncert ob 55- letnici pevskega ustvarjanja. Zato je bil njihov decembrski koncert še bolj slovesen. Oktet se je zopet lepo izkazal saj so skozi pesmi številnim obiskovalcem v dvorani pričarali harmonijo zvokov in lepote slovenskih in tudi tujih pesmi.

Pevci, ki delujejo pod umetniškim vodjem Andreja Resnika, so z ubranim večglasnim petjem znova navdušili občinstvo v polni dvorani Kulturnega centra Primoža Trubarja. Skozi koncert smo lahko spoznali delovanje okteta v vseh 55 letih. Koncert so pričeli s prvo in končali z zadnjo kitico Šentjernejske himne. V prvem delu so prepevali stare slovenske pesmi, s katerimi je začela prva generacija okteta, sledil je sklop pesmi, ki so jih prepevali v poznih 90-ih letih prejšnjega stoletja in v vstopu v novo tisočletje. Za zaključek so izbrali večno zimzelene melodije in melodije znanih narodno zabavnih pesmi. Na citrah jih je spremljala  citrarka Marjetka Radešček. Številno občinstvo je uživalo tudi v nastopih gostov, domačinke nadarjene pevke Eve Gorenc, pevcev prijateljskega okteta Zavodnje iz Šoštanja ter godalnega kvarteta. Nastopajoče in zbrane v dvorani je v imenu občine pozdravil direktor občinske uprave Občine Šentjernej Samo Hudoklin.  Dejal je, da je Šentjernejski oktet resnično pravi zaščitni znak in ambasador občine ter jim za lepo obletnico čestital. Pohvalil jih je za številne nastope, predvsem domače, saj skoraj ni dogodka, kjer ne bi nastopili.

Pevcem: Francu Hudoklinu, Davidu Zalokarju, Tomažu Hosti, Darinku Makovcu, Srečku Šuštaršiču, Stanetu Švalju, Mateji Črnila in Jožetu Jamniku se za čudovit koncert iskreno zahvaljujemo in jim želimo še obilo umetniškega ustvarjanja, plodnega in ubranega petja.

Čaroben in doživet večer se je zaključil ob kozarčku najboljšega cvička, kralja cvička Gregorja Štembergerja in odličnih poticah iz različnih koncev Slovenije. Namreč v Kulturnem centru Primoža Trubarja se je odvijalo tudi 3. državno ocenjevanje potic in razstava, ki so jo organizirale članice Društva kmetic Šentjernej. (Anita Petrič)