FOTO: 6 medalj topliških lokostrelcev na DP

FOTO: 6 medalj topliških lokostrelcev na DP

-
0 62

Minuli konec tedna so se v ljubljanski vojašnici Edvarda Peperka na državnem prvenstvu pomerili najboljši lokostrelci v državi, v nedeljo je potekalo še tekmovanje za nazive absolutnih državnih prvakov individualno in ekipno.

Dvodnevnega tekmovanja se je udeležilo 251 lokostrelk in lokostrelcev iz 26 slovenskih društev/klubov. Člani Lokostrelskega kluba Dolenjske Toplice so z odliko odstrelili dvodnevno tekmovanje. Osvojili so 6 medalj. Z zlatom se je okitil Tadej Murn v kategoriji mlajši dečki goli lok, za njim se je uvrstil Luka
Klemenčič, med mlajšimi deklicami je bila Aida Šaver četrta. Od ostalih naših so vidnejše rezultate
osvojili člani Barbra Pia Križe (4.mesto), Iztok Fink je bil v hudi konkurenci sedmi med člani. Med
kadeti je Žan Lukšič z olimpijskim lokom osvojil 3.mesto, Jure Štangelj 13., Matej Šenica pa 16.mesto, Manca Kumelj je bila peta, Blanka Gorše pa 11.

Pri dečkih sta se zelo dobro odrezala Gašper Pršina (3.mesto) in Erik Bele (5.mesto), osmi je bil Nejc Hönigman. Pri kadetskih ekipah je imel klub prijavljeni dve ekipi, ekipa ena v sestavi: Žan Lukšič, Nejc Hönigman in Erik Bele je osvojila drugo mesto, ekipa dve v sestavi: Gašper Pršina, Jure Štangelj in Matej Šenica so osvojili tretje mesto. Čestitke vse tekmovalcem za največji dosežek kluba, s poudarkom, da je to edini lokostrelski klub v regiji. Vsi so vrhunsko opravili s tekmovanjem in zelo smo ponosni na njih, so zapisali v sporočilu za javnost iz Lokostrelskega kluba DT.

Nove člane vpisujemo skozi vse leto, kontakt 040 292 601 (B.Brulc). Za konec še lokostrelski pozdrav: VSE V ZLATO!