FOTO: Belokranjski mladi gasilci za državni DMG

FOTO: Belokranjski mladi gasilci za državni DMG

-
0 49
????????????????????????????????????

V Metliki so ta ponedeljek pripravili regijsko tekmovanje osnovnošolskih ekip Društva mladi gasilec (DMG) vseh treh belokranjskih gasilskih zvez.

V sončnem vremenu se je v znanju gasilskih veščin in pisnega testa pomerilo 20 skupin v kategoriji mlajših učencev ter 13 ekip v kategoriji starejših učencev. Letos je s številnimi ekipami prvič sodelovala tudi Osnovna šola Metlika.

Najboljša ekipa v kategoriji starejši učenci, ekipa Semič-1, Osnovne šole belokranjskega odreda Semič ter prva in drugo uvrščena ekipa v kategoriji mlajši učenci, ekipa Semič-3 Osnovne šole belokranjskega odreda in ekipa Metlika-2 Osnovne šole Metlika, bodo belokranjsko regijo zastopale na državnem tekmovanju Društva mladi gasilec, ki bo 7. in 8. oktobra.

Na svečanosti ob zaključku tekmovanja so bili prisotni tudi predstavniki gasilskih zvez, belokranjske regije kot tudi organov Gasilske zveze Slovenije, ki so najboljšim ekipam podelili priznanja pokale in medalje. Vsem mladim gasilkam in gasilcem so čestitali za sodelovanje ter jim zaželeli vesele in brezskrbne počitnice.

(Foto: Gasilska zveza Metlika)