FOTO: ‘Brežice, moje mesto’ na novi lokaciji!

FOTO: ‘Brežice, moje mesto’ na novi lokaciji!

-
0 372
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na novinarski konferenci so danes Ivan Molan (župan občine Brežice), Mateja Gerjevič (direktorica ZPTM Brežice), Anja Antončič (vodja festivala), Nuša Derenda in Primož Kozmus podrobneje predstavili letošnje dogajanje največjega posavskega festivala »Brežice, moje mesto«, ki se bo odvijal od 24.6. do 3.7.

Predstavitev je potekala v prenovljenem parku pri Občini Brežice, izbor lokacije pa se nikakor ni zgodil po naključju. Iz parka seže namreč odličen pogled na novo prizorišče festivala, katerega glavna koncertna dneva se bosta letos prvič odvijala neposredno ob vodovodnem stolpu, na območju nekdanje trgovske šole, glavni oder pa bo lociran pred Pošto Brežice.

»Za novo lokacijo smo se odločili iz številnih razlogov, najpoglavitnejši pa so gotovo varnost in udobje obiskovalcev ter neposredna bližina vodovodnega stolpa, ki smo ga kot najprepoznavnejši simbol kraja želeli še intenzivneje vključiti v naš festivalski prostor«, je glede pomembne odločitve na današnji novinarski konferenci povedala vodja festivala Anja Antončič (ZPTM Brežice). Nova lokacija bo z občutno večjo površino sprostila dosedanje glavno prizorišče, ki je ob vrhuncih festivala vsako leto pokalo po šivih. Nič kaj drugače najverjetneje ne bi bilo niti letos, ko v Brežice med drugimi prihaja hrvaška zasedba Parni valjak, gotovo najodmevnejši izvajalec letošnjega festivala. Sicer pa bo dogajanje »Brežice, moje mesto« tudi sicer najdlje trajajoče do sedaj. Pričelo se bo 24.6., ko se bo na brežiškem gradu odvil »Dan kruha, vina in salam« ter zaključilo 3.7. s tradicionalnim (ob)vodnim dogodkom Shooder Jam(a) na First Wake Parku.

Sicer pa je Nuša Derenda, ki že tretje leto zapored gosti »Poletni večer z Nušo in Legendami«, med drugim predstavila svoje tokratne goste. To bodo živa legenda Mojmir Sepe, Tomaž Domicelj in Eva Boto. V nizkem štartu pa je že tudi večletni športni gost festivala Primož Kozmus. Olimpijski in svetovni prvak si namreč letos obeta rekordno udeležbo na »Teku s Primožem Kozmusom«, novost festivala pa bo tudi ta, da se bo po nekaj letih pavze tudi Primož čisto zares aktivno udeležil svojega tek. Podal se bo na 3,3 km dolgo progo.

Današnjo tiskovno konferenco je popestrila tudi kulinarična nota. Kot napoved izjemno uspešne »Kuhne na ulci« je za lačne želodce udeležencev z okusnimi hamburgerji poskrbel Davor Umek iz Bistroja Lukež. »Kuhna na ulci« bo sicer tudi letos potekala tako v petkovem (1.7.) kot tudi sobotnem večeru (2.7.). Med kulinaričnimi presežki letošnjega festivala gre gotovo izpostaviti kuharja Janeza Bratovža iz JB Restavracije, Hišo Raduha, Galerijo Okusov in številne druge, zaradi katerih se bodo obiskovalcem še kako cedile sline.