petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Brežiška Mestna promenada navdušila

FOTO: Brežiška Mestna promenada navdušila

V soboto se je v Brežicah zaključili največji poletni projekt, ki zadnja leta navdušuje pod imenom »Mestna promenada«.

Med 14. in 29. julijem se je v brežiškem mestnem jedru zvrstilo več kot 30 različnih dogodkov s področja glasbe za vse generacije in okuse, stand upa, plesa pod zvezdami in otroških animacij, posebej pestra pa je bila tudi spremljevalna ponudba s stojnicami rokodelcev in ponudnikov hrane in pijače.

Projekt, ki je v prvi vrsti namenjen povezovanju lokalnih ponudnikov, društev in drugih podjetnikov, ki v projektu prepoznajo različne poslovne priložnosti, je v Brežice po besedah organizatorja, Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, letos privabil med 10 in 12 tisoč obiskovalcev.

V sklopu prireditve soo zmagovalcem Tekmovanja v peki domačega kruha in izbora za Županovo vino podelili tudi priznanja, prvič pa so se v mestu zgodile tudi vaške igre.

Preglavice je delalo vreme, vendar so izpeljali vse načrtovane dogodke, razen ene otroške predstave, ki bo v Brežicah jeseni.

Letošnja Mestna promenada je bila posebna tudi zaradi podpisane zelene zaveze, ki je narekovala zmanjšanje količine vseh zbranih odpadkov, glavni cilj je bilo doseči več kot 90 % ločeno zbranih odpadkov.

S tem namenom so na prizorišču veš čas trajanja projekta angažirali »zeleno stražo«, ki je obiskovalcem pri odlaganju odpadkov pomagala pravilno ločiti odpadke.

Organizatorji sicer še čakajo na uradne rezultate tehtanja odpadkov, vendar so prepričani, da bodo prejeli certifikat »zero waste prireditev« in s tem nadaljevali začrtano pot k (še bolj) zelenim prireditvam v Brežicah.

Organizacija tako obsežnega projekta ni mogoča brez truda, predanosti in sodelovanja številnih ljudi in institucij v občini in izven nje. Zahvaljujejo se lokalni skupnosti, ki je podprla in sodelovala pri pripravi dogodka, ter vsem partnerjem, sponzorjem in prostovoljcem, ki so s svojim delom prispevali k uspehu letošnje prireditve.

Še posebej pa se zahvaljujejo obiskovalcem, ki so izkazali zaupanje, si vzeli čas zase, in obiskali Brežice v najbolj pestrem času v letu.

(Vir: ZPTM Brežice)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča