FOTO: Dan tajskega boksa

FOTO: Dan tajskega boksa

-
0 109

6. februar je »MUAYTHAI DAY« oz. Dan tajskega boksa v 130 državah, ki so članice svetovne organizacije tajskega boksa IFMA. Na ta dan častijo očeta tajskega boksa, kralja Somdet Phra Sanpheta VIII., znanega tudi kot Phra Chao Suea (Tiger King), ki se je 6. februarja 1702, povzpel na prestol.

V Bangkoku na Tajskem so na ta dan priredili veliko slovesnost, pod pokroviteljstvom ministrstva za kulturo, turizma in športa. Na tiskovni konferenci je predsednik WMC,  Chetta Thanajaro v skladu z direktivo kraljeve tajske vlade in pod pokroviteljstvom njegovega veličanstva kralja izjavil: »Tajski boks je kultura, umetnost in svetovno priznan šport, in za milijone ljudi, način življenja.«

Danes je muaythai svetovno priznan šport, ki ga priznava tudi Mednarodni olimpijski komite. Praznovanju smo se pridružili tudi v Scorpion gymu. Najmlajši so sodelovali s svojimi likovnimi izdelki na likovnem natečaju naše Evropske organizacije »ARTS CONTESTS FOR KIDS«. Po likovnem ustvarjanju na temo »S športom za mir in razvoj v svetu« in opravljenem treningu smo se posladkali z odlično torto, ki nam jo je speklo osebje Slaščičarne Rogljiček v Vili Otočec.

Avtorji umetniških del so: Ognjen Lazarević, Ella Waiss, Tina in Andraž Klobučar, Neja Markovič Keserič, SCORPION GYM in Vila Otočec Slašičarstvo Rogljiček.

(foto: Borut Peterlin)