FOTO: Dijaki SEŠTG navdušili s prenosom EP

FOTO: Dijaki SEŠTG navdušili s prenosom EP

-
1 166

Multimedijski krožek Srednje elektro šole in tehniške gimnazije na Šolskem centru Novo mesto
omogoča dijakom vseh izobraževalnih programov (elektrotehnikom, tehnikom računalništva in
dijakom tehniške gimnazije) razširjene vsebine s področja multimedije.

Svoje izkušnje si nabirajo s snemanji koncertov, športnih tekmovanj v dvorani Leona Štuklja, Novomeškega teka in podobno. S svojimi prenosi v živo so se izkazali in bili povabljeni k organizaciji Evropskega prvenstva v raftingu 2016.

Izkazali so se v strokovnosti, vnemi in sposobnosti timskega dela: štiri dni v Tacnu, dva v Zagradcu, ob soncu, vetru in dežju, s polnim kombijem tehnične opreme, ki je morala delovati. Bili so v stalni interakciji z organizatorji, časomerilci in mednarodnimi sodniki. To je za ekipo dvajsetih dijakov in mentorjev predstavljalo prvovrsten izziv. Izdelava uradne spletne strani prvenstva, elektronska obdelava podatkov, zajem rezultatov iz opreme časomerilcev, grafična oprema prenosa, zajem in obdelava zvoka, koordinacija petih kamer in video-montaža, postavitev žičnih in brezžičnih povezav, pretvornikov – vse to je pripeljalo do končnega produkta, neposredne pretočne vsebine (video streaming) preko portala YouTube.

Večina gledalcev prenosa je bilo iz tujine, povzemale so ga tudi nekatere velike medijske hiše, od katerih so dobili veliko pohval. Nenazadnje so bili naši posnetki odličen pripomoček sodnikom, ki so ob našem monitorju pogosto staknili glave in odločali o napakah tekmovalcev. Naj zaključimo s pohvalo vodje sodniške ekipe: “You guys, you really did a great job”.