FOTO: Dobra volilna udeležba

FOTO: Dobra volilna udeležba

-
0 1590

Tretja novembrska nedelja je bila namenjena lokalnim volitvam. In če tokratno udeležbo primerjamo z ostalim predhodnimi volitvami in referendumi, lahko ugotovimo, da je bil tokrat udeležba dobra. Po nepopolnih podatkih se je volitev udeležilo 50,61 %. volilnih upravičencev.

Volivke in volivci so v vseh 212 občinah odločali o novih županih, občinskih svetnikih ter ponekod tudi članih svetov krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti za prihodnje štiriletno obdobje. Na približno 3200 voliščih se je tako lahko izreklo dobrih 1,7 milijona volilnih upravičencev. Po nepopolnih podatkih se je volitev udeležilo 860.973 upravičencev.

V enomesečni kampanji je večina kandidatov pri nabiranju glasov stavila na osebni stik z volivci. Svoja stališča so predstavljali na različnih soočenjih, na stojnicah in družbenih omrežjih. V kampanji so prikazovali predvsem svoja stališča do nadaljnjega razvoja občin, občinskih projektov in njihovega financiranja ter drugih perečih vprašanjih, ki obremenjujejo lokalna okolja.

In kot pravi naša ‘sladka’ volilna komisija, na volišču (085-01) 028, je volilna udeležba dobra. Lepo