FOTO: Dolenjski derbi v sezoni Ribničanom

FOTO: Dolenjski derbi v sezoni Ribničanom

-
0 13

Uvodno tekmo nove rokometne sezone 2016/17 sta v dvorani Marof odprli domača ekipa Moškega rokometnega kluba Krka in RD Riko Ribnica, ki je na dolenjskem derbiju osvojila prvi par točk. Na sicer vročem gostovanju v Novem mestu so varovanci trenerja Roberta Beguša slavili z rezultatom 25:28.

Sprva je bila tekma v dvorani Marof izenačena, v končnici prvega polčasa pa so na parketu zavladali Ribničani in si ob odhodu na veliki odmor priigrali prednost treh zadetkov (15:12). V začetku drugega polčasa so krkaši z dobro igro v obrambi in po zaslugi vratarja Tomića prednost gostov izenačili na 16:16, nato pa so Ribničani znova stopili na plin, ter si priigrali pet golov naskoka (25:20), lepe prednosti pa v končnici, kljub temu, da so jim Novomeščani vseskozi dihali za ovratnik, niso zapravili.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Blaž Fink s šestimi, pri krkaših pa je bil najuspešnejši Aljaž Lavrič z devetimi goli. Domači vratar in novinec v dolenjski prestolnici Aleksandar Tomić je zbral 15 obramb, Jošt Perovšek pa je pri gostih obranil 11 strelov. Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, ribniška pa bo gostila trebanjski Trimo. Obe tekmi bosta v soboto, 17. septembra.

(Foto: Danilo Kesič)