FOTO: Dolgotrajno deževje in visoke vode

FOTO: Dolgotrajno deževje in visoke vode

-
0 270

Na JV Slovenije dežuje že nekaj dni. Dolgotrajno deževje pa je povsem napolnilo sicer bolj suhe potočne struge. Vodni val se izliva v reko Krko, ki je prav tako močno narasla. Vsekakor nič kaj obetavne informacije, če vemo, da bo jutri dan predaha, s torkom pa se bo začelo jesensko deževje, ki bo predvidoma trajalo vse do konca tedna.

Ponekod so meteorne vode že zalivale kletne prostore. Z Velikega Mraševega poročajo (občina Krško) poročajo, da  Jelšanski potok ogroža stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Malo Mraševo so opravili ogled okolice in namestili protipoplavne vreče pred vhod v objekt.

Popoldne bo na Primorskem večinoma suho, oblačnost se bo trgala. Tudi drugod bo dež od zahoda slabel ter zvečer in ponoči povsod ponehal, od zahoda se bo delno zjasnilo. Veter bo oslabel. Temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 18 stopinj.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 11 do 14, na Primorskem do 18 stopinj C.