FOTO: Dve nesreči, dva mrtva, dva huje poškodovana

FOTO: Dve nesreči, dva mrtva, dva huje poškodovana

-
0 1976

Ceste so spet zahtevale krvni davek. Nekaj pred 7. uro se je zgodila huda prometna nesreča v Mislinjski Dobravi. Po podatkih PU Celje je v nesreči umrl 27-letni voznik osebnega vozila, njegova 31-letna sopotnica se je v nesreči hudo poškodovala. Hudo poškodovan je tudi 40-letni voznik drugega osebnega vozila. Vsi trije so iz območja Slovenj Gradca.

Prometno nesrečo je povzročil 40-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Mislinji. 40-letni voznik je v preglednem desnem ovinku prehiteval kombinirano vozilo, v tistem trenutku pa je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 27-letni voznik osebnega vozila. Vozilil sta čelno trčili.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila državni tožilec in preiskovalna sodnica. Zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta na omenjenem odseku dve uri in pol v celoti zaprta.

To je letos šesta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju so na našem območju v prometnih nesrečah umrle tri osebe.

Druga prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila na gozdni cesti v kraju Loški Potok, pri naselju Lazec. O nesreči je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena nekaj po 9. uri. Z ogledom kraja nesreče, ki sta se ga udeležili dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka, je bilo ugotovljeno, da je 43-letni voznik vozila znamke Lada Niva vozil po gozdni poti, pri čemer je iz do sedaj še neznanega vzroka zapeljal preblizu levega roba vozišča na nasip, vozilo se je pri tem prevrnilo na streho in obstalo na vozišču. Voznik je na kraju nesreče umrl.

Intrvenirali so gasilci, ki so pomagali pri reševanju pokojnika iz vozila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Nesreča v Mislinjski Dobravi. (Foto: FB Gasilska Enota Slovenj Gradec)