FOTO: Gašper Mlakar, mladenič s pravimi prijatelji

FOTO: Gašper Mlakar, mladenič s pravimi prijatelji

-
0 1464

Četrtek je bil v Novem mestu poln čustev, iskrenosti, glasbe, plesa, prijateljstva. Gašper Mlakar je mladenič, ki je po hudi prometni nesreči, ko mu je voznik kombija odvzel prednost, postal invalid. Gašperjevi sošolci, prijatelji, glasbeniki in plesalci so pripravili koncert z namenom. Gašperju želijo pomagati pri nadaljnjih terapijah, ki pa so samoplačniške in zelo drage.

Big Band Šolskega Centra Novo mesto, pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca, je tako odlično izvedel prvi samostojni koncert. Na odru so se zvrstili številni plesalci, pevke in pevci in legenda slovenske popevke Lado Leskovar.

In kot so zapisali Gašperjevi sošolci:

Vsekakor pa je bil večer namenjen Gašperju Mlakarju, dijaku Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole, ki ga je lanskoletna nesreča prikovala na voziček. Z nami je delil svojo izkušnjo in s svojim sporočilom, da naj živimo za ta trenutek, orosil oči občinstva. Da, solz je bilo veliko v tem večeru. Kajti Gašperjev neizmeren optimizem in nalezljiva pozitivna energija nas opominjata, naj nikoli ne obupamo in da so naši najbližji in zdravje največje bogastvo, ki ga imamo. Obiskovalci so Gašperju prispevali donacije, ki mu bodo omogočile dodatne terapije ter mu pomagale izpolniti željo, da postane uspešen igralec namiznega tenisa ter predvsem čim manj odvisen od drugih.

Gašper je bil več mesecev na okrevanju v URI SOČA, kjer je zaradi trdne volje zelo dobro napredoval. V hiši je bilo v tem času potrebno kar nekaj prilagoditvenih del, saj prostori niso bili prilagojeni za invalidski voziček. Po Gašperjevi vrnitvi iz Soče so iskali dodatne rešitve in načine, kako bi čimbolj olajšali njegovo bivanje in okrepili dele telesa, ki niso poškodovani. Bili so na pregledu v kliniki v Zagrebu, kjer so se s specialisti pogovarjali o terapijah, s katerimi bi okrepil zgornji del telesa in bi bil Gašper na ta način bolj samostojen. Terapije so samoplačniške. Za mesec in pol rednih terapij bi potrebovali dobrih 10.000 evrov. Družina trenutno nima dovolj denarnih sredstev, da bi lahko terapije v celoti plačala.

Tudi Vi lahko pomagate Gašperju. Za akcijo so se odločili pri KORK Bučka. Sredstva bi želeli zbrati do poletja, ko bo Gašper začel s terapijami.

Sredstva zbirajo na TRR: SI56 0297 0025 9477 202, sklic 00/903062.

Iskreno se vam zahvaljujemo za vaš prispevek.

(foto: ROBERT KOKOL/FOTO ASJA)