FOTO: Gorenjci pokvarili načrte Krki

FOTO: Gorenjci pokvarili načrte Krki

-
0 27

Rokometaši Krke so v 24. krogu 1. NLB lige na predzadnjem gostovanju pri ekipi RD Urbanscape Loka zapravili možnost za neposredno uvrstitev med šest najboljših ekip v ligi. V dvorani Poden so bili z rezultatom 27:23 boljši Ločani.

Tekma je minila v obojestransko bojeviti predstavi, v izenačenem dvoboju pa so si varovanci domačega trenerja Bojana Čotarja tik pred odhodom na veliki odmor priigrali tri gole prednosti (13:10). V nadaljevanju niso popustili niti za ped, vseskozi so bili za korak hitrejši od Dolenjcev in si v 43. minuti priigrali zalogo štirih golov (20:16), lepo prednost pa zadržali vse do konca tekme. Novomeščani so resda hoteli tekmo postaviti na glavo, a so naredili preveč tehničnih napak in zgrešili nekaj čistih strelov na gol, ter s tem potopili vse upe, da bi točke odnesli na Dolenjsko.

Domačini so zaigrali dovolj modro in preudarno ter odbili vse njihove napade. Ko so si pet minut pred koncem priigrali vodstvo petih golov (24:15), je bilo vsem v dvorani Poden jasno, da bo zmaga ostala v Škofji Loki. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Tim Bogdanić-Jenko z osmimi goli, Matija Vrbinc in Mario Cingesar sta jih dosegla po šest. Toliko zadetkov je pri Krki dosegel tudi Jernej Papež. Novomeška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Sevnici, škofjeloška pa v Trebnjem. Obe tekmi bosta v soboto, 23. aprila.

(foto: MRK KRKA)