FOTO: Grega Smole pred peščeno obalo do naslova

FOTO: Grega Smole pred peščeno obalo do naslova

-
0 69

Italijanski Rimini je konec minulega tedna gostil KNOCK OUT ACTION 10, na katerem so gledalci lahko videli enajst profesionalnih borb po pravilih K-1 in Muay Thai.

Dogodek večera je bila borba med domačim borcem Francescom Palermom, italijanskim prvakom in nosilcem številnih naslovov, in Gregorjem Smoletom. Za prestižni naslov profesionalnega interkontinentalnega prvaka organizacije WTKA, v kategoriji do 75 kilogramov, sta se pomerila v petih rundah po tri minute.

Pred italijanskim občinstvom se je začelo zares od prve sekunde. Gregor je prevzel pobudo v ringu in je italijanskega borca z vzdevkom The Hammer najprej ustavil z močnimi brcami v telo ter ga po dobri minuti in pol prve runde z zadnjim direktom poslal na tla. A domači borec, ki ga je glasno spodbujala tudi publika, se ni vdal. Gregor je prevladoval skozi celotno borbo, The Hammer je bil nekajkrat blizu predčasnega zaključka, a je dočakal zadnji gong na nogah. Tako so odločitev o zmagovalcu prinesli sodniki, ki so soglasno odločili, da je novi prvak organizacije WTKA naš borec Gregor Smole.

Po uspehu so najprej sledile zahvale. Gregor je povedal: “Zahvaljujem se staršem, dekletu in vsem, ki so bili na različne načine udeleženi v procesu priprav na borbo. Za pomoč pri tehniki boksa se zahvaljujem trenerju BK Knockout Ljubljana Daliborju Grbiću. Največja zahvala pa gre bratu Juretu, ki je odgovoren za priprave. Vsak trenutek treninga je skrbno načrtovan, za kar gre veliko časa in napora. Prelomni pa so bili tudi njegovi napotki in pomoč s strani v ringu. Brez njega se domov vsekakor ne bi vrnil z zmago.”

In brata Smole sta zadovoljna z vsemi, ki njuno športno udejstvovanje podpirajo. Zato hvala podjetjem: Monter Kocjan d.o.o., Zama d.o.o., Kastim d.o.o. in DM Projekti d.o.o. ter Pivovarni Union za pomoč z vodo Zala.

(vir: Mirna.si)

(foto: FB GREGA SMOLE)