FOTO: Gričarjevi po plazu v novi hiši

FOTO: Gričarjevi po plazu v novi hiši

-
0 1784

Družini Gričar iz Štravberka 6 na Otočcu pri Novem mestu je leta 2014, v septembrskem hudem deževju hišo zasul zemeljski plaz. Ob tej katastrofi, ki je ni mogel nihče predvideti, niti preprečiti, smo se na Območnem združenju RK Novo mesto odločili, da odpremo poseben dobrodelni račun za izgradnjo novega doma družine Gričar.

Akcija je bila tudi medijsko objavljena, sredstva so se zbirala na humanitarni prireditvi glasbenika Gašperja Riflja, na humanitarnem pohodu in od vrat do vrat po nekaterih krajih na Dolenjskem. Kar dolgo je družina iskala novo lokacijo za novi dom in pred enim letom je padla odločitev, da kupijo gradbeno parcelo v Gorenjem Kronovem.

Takoj so poprijeli za delo, veliko so pomagali prijatelji, znanci in sorodniki, kolikor so mogli pa so naredili tudi sami. Skupaj z družino Gričar smo se obračali na trgovce in obrtnike, da bi pomagali z materialom in
storitvami. Redko kje smo bili neuslišani. V soboto, 16 aprila 2016, smo se zbrali pred novim, lepim domom, ki je rezultat velike dobrodelnosti.

Na Območnem združenju RK Novo mesto smo zbrali 37.040 eur in jih tudi porabili za stroške materiala za izgradnjo in poplačilo nekaterih obrtnikov. Ta sredstva je prispevalo veliko posameznikov, saj so se zbirala tudi od vrat do vrat in 50 podjetij in organizacij ter društev. Najvišji prispevek, fizične osebe je bil 600 eur, podjetja pa 6.000 eur. V materialu in storitvah se je v akcijo vključilo 23 podjetij; nudili so storitve od meritev, načrta in nadzora, zemeljskih in gradbenih del, inštalacij, keramičarstva, beljenja in prevozov
do opremljanja z izdelavo pohištva; pripevali so les za ostrešje, beton, elektro material, strešnike in pesek. Nekatere trgovine so nudile velike popuste.

Hvala vsem, ki ste se vključili v akcijo in prispevali po svojih močeh. Družini Gričar želimo veliko srečnih, zdravih in lepih let v novi hiši.