FOTO: Grmčani zmagovalci Iger brez meja

FOTO: Grmčani zmagovalci Iger brez meja

-
0 179

V Taboru Mojca v Dolenjskih Toplicah so se v sredo, 4. oktobra, odvile 17. Igre brez meja, ki jih je pripravilo društvo Mojca. Šestnajst 6-članskih ekip šestošolcev šestnajstih osnovnih šol osmih dolenjskih občin se je v prečudovitem vremenu resno zavzelo zmagati v 28 zabavnih igrah.

Na koncu je to uspelo ekipi OŠ Grm (Nika Rifelj, Franja Horvat, Eva Luzar, Jaka Pavlin, Jure Judež in David Retelj), druga je bila ekipa OŠ Šentjernej(Aljaž Ajdišek, Maj Kmetič, Arne Cvelbar, Neža Pavlič, Lucija Rangus, Žana Golob), pokala in bronastih medalj pa so se veselil člani ekipe OŠ Otočec(Marcel Kocjančič, Kristjan Kocjančič, Tomaž Novak, Agnes Premru, Živa Hočevar, Nika Bojanec).

Priznanj so bili deležni tudi zmagovalci vsake od 28 iger. Vse šole so se pomerile še v vlečenju vrvi – zmagovalci te prestižne tekme so bili učenci OŠ Brusnice. Prav vse ekipe so dobile priznanja, majice, malico in prigrizke. Pri igrah so Mojčini prostovoljci postali tudi učitelji in devetošolci, ki so pomagali pri izvedbi iger.

Druga velika prireditev ob Tednu otroka čaka Mojčine prostovoljce že to soboto, ko bodo 100 osnovnošolcev popeljali na tradicionalni Veleizlet z Zavarovalnico Savo po Sloveniji.

(FOTO: DPM Mojca)