FOTO: Huda nesreča pred Šentiljem

FOTO: Huda nesreča pred Šentiljem

-
0 1440

Na štajerski avtocesti med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem se je zgodila huda prometna nesreča dveh tovornih vozil, v kateri je umrl voznik tovornjaka, ki je padel z viadukta od 15 do 20 metrov v globino. Avtocesta je še vedno popolnoma zaprta, policisti pa nadaljujejo z ogledom kraja nesreče.

“Ob 6.34 smo bili obveščeni, da je na avtocesti A1, med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem, v smeri proti Šentilju zgodila prometna nesreča, v kateri sta udeleženi dve tovorni vozili,” je sporočil Miran Šadl s PU Maribor. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je v nesreči ena oseba umrla.

“Avtocesta A1 je v smeri proti Avstriji popolnoma zaprta, obvoz pa je preusmerjen na staro cesto proti Šentilju,” je še sporočil Šadl. Mariborski policisti nadaljujejo z ogledom kraja nesreče.

Kot poroča Gasilska brigada Maribor, ki je posredovala pri nesreči, sta tovorni vozili trčili na viaduktu. “Pri tem je voznik tovornega vozila padel preko betonske zaščitne ograje viadukta približno od 15 do 20 metrov v globino, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Gasilci GB Maribor smo zavarovali kraj nesreče, posipali nevarne tekočine na cestišču in poskrbeli za vse ostale nujne ukrepe,” so sporočili mariborski gasilci.

Tovornjakarja naj bi zadel priklopnil in ga odbil z viadukta

Po Šadlovih besedah je na viaduktu Kresnica zaradi okvare obstal tovornjak, ki ga je vozil 52-letni slovenski državljan, za njim pa je pripeljal drugi voznik tovornega vozila, 33-letni slovenski državljan, ki je brez zaviranja trčil v stoječe vozilo.

Kot za zdaj predvidevajo policisti, je verjetno drugi tovornjak z vozišča odbil priklopnik pred sabo, ta je bil sicer pravilno označen z vsemi štirimi smernimi lučmi in odsevnimi oblačili. Ta pa je trčil v voznika, ki je stal pred tovornjakom, zaradi česar je 52-letnika odbilo z viadukta in je pod njim obležal mrtev. Drugi voznik se ni huje poškodoval.

Mariborski policisti še vedno opravljajo ogled kraja nesreče, tam sta tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna tožilka, zato bo več o vzrokih prometne nesreče, ki je terjala sedmo letošnjo smrtno žrtev na podravskih cestah, znano po končanem ogledu. (24ur.com)

(foto: Gasilska brigada Maribor)