FOTO: Igriva učna ura škrata BonTONČKA

FOTO: Igriva učna ura škrata BonTONČKA

-
0 338

V prostorih Plesnega studia Novo mesto so danes pripravili prav posebno uro »bontologije«.
Mladi plesalci, ki pod okriljem Robija Grmeka in njegovih sodelavcev dosegajo vrhunske rezultate tudi na svetovnih plesnih odrih, so namreč predstavili nekaj pravil bontona iz nove knjige Irene Potočar Papež. Zbrane sta navdušila tudi mlada glasbenika iz Glasbene šole Marjana Kozine.

Osrednji lik, ki je poučeval in zabaval male udeležence dogodka in njihove starše, pa je bil škrat BonTONČEK. Predstavljal ga je plesni učitelj, animator in voditelj maturantskih plesov Rado Trifkovič, ki je vse navdušil s svojo igrivostjo, hudomušnostjo in pedagoškim pristopom.
Irena Potočar Papež je po knjigah Jezikovna odličnost in Bonton (bonbon) za vsak dan ter e-knjigi Poslovni naSVETi napisala knjigo o kulturnem obnašanju in pogovarjanju za otroke (in odrasle).

Pravila v njej niso opisana na klasičen način, temveč situacijsko. Tako se otrok v vsaki situaciji lahko prepozna in se uči izkustveno. Pri tem pa je aktiven, saj ga avtorica spodbuja k odgovoru na vprašanje ob določenem primeru. Dodane so tudi didaktične vaje, ki jih lahko reši (npr. pobarvaj, dopolni, poišči, poveži …). Pravila je skozi ilustracije lepo in slikovito upodobila ilustratorka Katarina Dvornik, vse skupaj pa domiselno oblikoval Tomaž Levičar.
S. P.

(FOTO: Jan Drenik)