FOTO: Imel orožje, dovoljenja ne

FOTO: Imel orožje, dovoljenja ne

-
0 141

Policisti Policijske postaje Brežice so pridobili odredbo sodišča in 24. 2. opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 63-letnega moškega iz okolice Krškega. Med hišno preiskavo so našli več kosov orožja, za katerega ni imel ustreznih dovoljenj.

Dve puški in malokalibrsko pištolo z daljnogledom so zasegli. Po zaključeni preiskavi bodo zoper moškega ustrezno ukrepali.

FOTO: Imel orožje, dovoljenja ne

(foto: PP Brežice)

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je 24. 2. popoldan nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbo s prenosnim računalnikom, daljnogledom in športno opremo. Lastnika je oškodoval za 3000 evrov.

24. 2. popoldan je v Žužemberku neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Povzročil je okoli 1500 evrov škode.

PRIDRŽALI VOZNIKA, KI STA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Brežiški policisti so bili 24. 2. nekaj pred 19. uro obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v krožnem križišču zavil levo, trčil v robnik in nadaljeval z vožnjo. Policisti so se takoj odzvali in na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili. 54-letnemu vozniku iz Šentjerneja so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,12 miligramov alkohola (2,33 g/kg). Zaradi neupoštevanja ukazov so policisti zoper kršitelja uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti ustavili voznika, ki je vozil iz smeri Novega mesta proti Obrežju. 37-letnemu državljanu Hrvaške so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus alkoholiziranosti. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola (1,46 g/kg). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu izrekli globo in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog.