FOTO: Imenitno, čudovito, nepozabno

FOTO: Imenitno, čudovito, nepozabno

-
0 340

Šentjernejski kulturni hram je minuli petek postregel s čudovitim koncertom Novomeškega simfoničnega orkestra. Pod vodstvom dirigenta Mira Sajeta je nastopilo skoraj 100 glasbenikov in pevcev. Nastopili so solisti Maja Bevc, Valerija Šoster, Irena Yebuah Tiran, Borut Antončič ter violinistka Manja Slak in pianistka Eva Zec. Koncert so sklenili z Žmavčevo skladbo Svetovja, ki so jo izvajali vsi štirje solisti. Uglasbil jo je Rok Golob. Predstavil se je tudi mešani pevski zbor pod vodstvom mentorice Jožice Prus.

Novomeški simfonični orkester, ki je nastal leta 1989 v Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto, je eden pomembnejših ljubiteljskih sestavov te vrste v Sloveniji. Jedro orkestra sestavljajo učitelji ter sedanji in nekdanji učenci glasbene šole. Že vrsto let orkester plodno sodeluje tudi s številnimi poklicnimi solisti, zlasti s pevci iz različnih držav in kulturnih okolij.

Enako glasbeno poslastico si lahko privoščite tudi v Novem mestu in sicer v počastitev Prešernovega dne, osrednjega slovenskega kulturnega praznika. Koncert bo 7. februarja, ob 19. uri, v Športni dvorani Marof.

(Foto ASJA/Robert Kokol)