FOTO: Imenitnost novomeških glasbenikov

FOTO: Imenitnost novomeških glasbenikov

-
0 377

Na predvečer kulturnega praznika je Glasbena šola Marjana Kozine v Novem mestu pripravila krasen koncert ob kulturnem prazniku.

Tudi letos so novomeški simfoniki pripravili raznovrsten program z nekaterimi zakladi iz mednarodne klasične in popularne glasbe, obiskovalci pa bodo kot vselej lahko prisluhnili tudi glasbi slovenskih ustvarjalcev. Posebej velja izpostaviti solistični nastop klarinetista Novomeščana Benjamina Burgerja, nastop vokalnega tria Caruso pod vodstvom mentorice Valerije Šoster, pa tudi pevske vložkeMešanega pevskega zbora pod vodstvom Jožice Prus in Otroškega pevskega zbora Glasbene šole Marjana Kozine, ki ga vodiPetra Slak.

»Priprave na letošnjo izvedbo so se začele že ob koncu lanske sezone, program smo dvakrat uspešno preizkusili v Ljubljani in Šentjerneju, zato se nastopa pred domačo publiko veselimo,« je pred letošnjo izvedbo povedal ravnatelj Glasbene šole Marjana Kozine Matija Slak.

Novomeški simfonični orkester je nastal leta 1989 v Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto in je eden pomembnejših amaterskih sestavov te vrste v Sloveniji. Jedro sestavljajo sedanji in nekdanji učenci Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto, sodelujejo pa še učitelji godal, pihal, trobil in tolkal, ki poleg poučevanja in aktivnega igranja v orkestru opravljajo še poslanstvo mentorstva posameznim skupinam oziroma sekcijam. Ob tem že vrsto let k sodelovanju vabi tudi številne poklicne soliste, predvsem pevce iz različnih držav in kulturnih okolij. Priložnost za solistično predstavitev z orkestrom prav tako nudi zelo nadarjenim učencem in učiteljem glasbene šole.

(foto: Robert Kokol/FOTO ASJA)