FOTO: Jana z drobižem naredi zelo veliko

FOTO: Jana z drobižem naredi zelo veliko

-
5 308

Prejeli smo pozdrave iz Malavija, kjer naša rojakinja Jana Dular z ekipo, nesebično, prosvetno in izredno uspešno vodi šolo in oskrbo otrok. V tem centru, s skromnimi sredstvi, malčkom omogočijo izobraževanje, prehrano in odraščanje. Do zdaj ste številni z donacijami poskrbeli za izgradnjo šole, dostojno odraščanje in oskrbo številnih otroških srčkov. Brez pretiravanja, ne govorimo o milijonih, tisočakih, pač pa o drobižu, ki ga Jana investira oz. pretopi v trdna dejstva, stavbe, skrb, izobraževanje.  Jano in ELO lahko spremljate in sodelujete, za kar se Vam Jana s svojo ekipo zahvaljuje.

Preberite Janino pismo:

Iščemo 50 prijaznih, ljubečih in skrbnih src, ki bi vsak mesec pomagala našim 50 otrokom s posebnimi potrebami. To so otroci, ki po več let ponavljajo prvi razred. Nekateri izmed njih so stari že 11-let pa so še vedno prvošolčki. Soočajo se z motnjo v pozornosti, nekateri so hiperaktivni, tretji imajo znižane kognitivne sposobnosti, drugi slabše vidijo in slišijo ali pa so zaostali v razvoju.

Za te angele ELA vsak dan vodi dodaten 3-urni program. Zjutraj gredo v njihovo redno šolo Mazembe, kjer pouk zaključijo okoli 10h, nato pa urno pristopicajo v ELIN center. Tam jih čaka okusno kosilo, da napolnejo lačne želodčke nato pa do 13h sledijo vaje brain gym, vaje za izboljšanje grobe motorike, grafomotorike ter fine motorike. Sledijo osnove pisanja/abeceda, učenje osnov angleščine in matematike (štetje do 10, seštevanje ter odštevanje do 10); toliko kot morajo osvojiti v prvem razredu.

Res so neverjetni, kako se vsak dan trudijo, poslušajo, trenirajo vse vaje s predanostjo in vsak semester v redni šoli pišejo teste na katerih se pokaže sad našega skupnega dela. Lansko leto je od naših 50 otrok s posebnimi potrebami v drugi razred odšlo kar 35 otrok. Tako, da se rezultati vidijo že v parih mesecih, saj je način poučevanja, dela v ELI res drugačen, kot v njihovi šoli. Tam ena sama učiteljica poučuje 186 otrok v 1.razredu, kjer seveda uporablja le en način frontalnega poučevanja. V ELI jih damo v male skupine, se osredotočamo prav na vsakega, veliko pištemo in se tudi na zabaven način učimo matematiko ter angleščino, zato so rezultati vidni prav kmalu.

Da bi program lahko tekel dalje, se srčno in v globokem upanju na pomoč, obračamo na vas drage duše.
Iščemo dobre ljudi, ki bi bili pripravljeni za vsakega od otrok enkrat na mesec prispevati 10 EUR.

Za 10 EUR na mesec bomo “vašemu” angelu omogočili;
5 EUR gre za vsakdanje kosilo (koruzna kaša, riž, ribe, fižol, polenta, zelenjava)
1 EUR gre za plačo učitelja Alicka-Elin učitelj
1 EUR gre za plačo učitelja Charlesa-Elin učitelj
0.5 EUR gre za plačo kuharice Maggie
2.5 EUR gre za nakup šolskih potrebščin (3x na leto/vsak semester bo vaš angel prejel šol.potrebščine plus nakupili bomo zvezke, kemike, barvice, liste za vse otroke, ki obiskujejo popoldanske delavnice/200 otrok)
3x na leto vam bomo poslali poročila o ocenah ter slike vašega angela. Z vašim malawijskim otrokom imate lahko kolikor želite stikov (pošiljanje pisem, slik preko Elinega poštnega naslova)

Slike naših&vaših ljubih ELINIH angelov so tule www.drustvoela.org/botrstvo

Ko začutite, katerega izmed njih bi podprli napišite mail z vašim imenom ter imenom vašega otroka na ta mail ali na drustvoela@gmail.com. Takoj vam bomo poslali vse otrokove podatke ter slike. Nato vas bomo prosili, če pošljete dokaz o nakazilu na ELIN trr.

Prejemnik: KULTURNO IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO ELA
Ulica: OB SAVI 38
Kraj: 1000 LJUBLJANA
Račun(Transakcijski račun): SI56 0203 8009 0249 043 BIC koda: LJBASI2XXXX
Koda NAMENA: OTHR
Namen: tu napišite vaše ime in priimek in ime ter priimek vašega malawijskega otroka
Račun je odprt pri Novi Ljubljanski banki.

Lahko nakažete enoletno donacijo 120 EUR ali pa pošljete potrdilo o trajniku (mesečna donacija 10EUR) Če bi želeli vaše prispevke urediti preko trajnika to lahko enostavno naredite tako, da v svoji banki uredite trajnik isto, kot za plačevanje položnic.
Če pošiljate donacijo preko NLB klik-a pod SKLIC napišite 00 nato 99 (na daljšo črto).

Objemamo vaša topla srca in vam mahamo v zahvalo 🙂 Jana in 50 ELINIH angelov
Jana Dular
Executive Director, ELA Malawi
Mobile:+265882611464
skype: jana.dular
www.drustvoela.org
www.elamalawi.org