FOTO: Janino iskreno poslanstvo v knjigi

FOTO: Janino iskreno poslanstvo v knjigi

-
0 236

Ne glede na vse tegobe, s katerimi se soočajo preštevilne družine v Sloveniji, smo lahko ponosni na skromne in poštene rojake, ki neverjetno delujejo v tujini. Našo rojakinjo, Jano Dular, smo Vam že večkrat predstavili. Jana namreč že vrsto let uspešno in nepotratno deluje v Afriki. S skromni sredstvi je Jana s svojo ekipo številnim malčkom omogočila izobraževanje in oskrbo. Tokrat pa nas Jana pozdravlja s knjigo o pozitivnih stvareh, ki jih počne v Afriki.

Seveda si želimo, da bi jo prebrali številni najvplivnejši ljudje sveta. V upanju, da bi se svetovne zadeve končno postavile na prave tirnice, čeprav vemo, da to ne bo šlo, zaradi številnih interesov hitro.

Pismo Jane:  Na začetku nam dovolite, da vam zaželimo blagoslovljene, ljubeče, srčne in vesele praznike. Upamo, da jih uživate v polnosti in zavedanju, kako prelepo je preživljati čas z najdražjimi in kako biti hvaležni za vse s čimer smo blagoslovljeni. Mene teh lekcij učijo moji afriški otroci, saj jih vsak dan opazujem,kako srečni in hvaležni so za vse najmanjše stvari, ki jih obkrožajo in za vse blagoslove, katere jim omogočimo preko ELE.

Ta mesec je bil prav poseben, saj nas je v Malawiju za 3-tedne obiskal eden najboljših svetovnih fotografov, g. Bogdan Kladnik, avtor 60 fantastičnih knjig. Te so v rokah predsednikov po celem svetu, pape​ža​ter ​drugih ​velikih imen tega sveta. ​​Ko je Bogdan slišal za moje projekte v Malawiju mi je rekel, da moram napisat knjigo o mojih afriških dogodivščinah, življenju ter projektih, ki jih vodim že od leta 2008.

Začela sem s pisanjem, on pa mi je obljubil, da pride k nam v Malavi poslikat lepoto narave, ljudi, Elinih angelov in posnet zgodbo o ELInih projektih. Stavki so kar vreli iz mene in v parih mesecih sem v angleščini napisala knjigo THE WARM HEART OF AFRICA. 

Bogdan mi je pomagal pri vsem ostalem delu, odprl poti do svetovnih spletnih prodajal​e​​n, sestavil podobo knjige, poslikal najlepše fotografije s svojimi prof​esionalnimi​kamerami.​ ​Tako​, da je NAJINA knjiga že dostopna po celem svetu (v USA, v EU, v Aziji/Japonska, Kitajska, Indija, v Avstraliji in Novi Zelandiji; preko Amazona in ostalih spletnih prodajalnah)​ ​v prednaročilu-uradno izide v sredini junija 2016. 

Knjiga izhaja v sklopu Knjig z Namenom (BOOKS WITH CAUSE) pod okriljem publikacije Guardians of Universe. Gre za šest knjig, ki s svojo prodajo v 20% deležu podpirajo humanitarne projekte za zaščito narave, voda ter pomagajo na poti do boljšega izobraževanja otrok, mladine po celem svetu, ipd.​  

​Več o knjigah si preberite tu: www.bookswith.cause.com​

​V knjigi The Warm Heart of Africa predstavljam pozitivne zgodbe Afrike. Takšne, o katerih mediji ne poročajo. V njej opisujem moč Afričanov, pozitivo duha, radost, ki čutijo nad vsakim dnem in naravno lepoto Afrike .Opišem vse projekte, ki sem jih vodila v Ugandi in Tanzaniji v 2008/2009, moje življenje in delo v Malaviju od leta 2011 dalje pa vse do današnjega dne. Opišem tudi moje osebno življenje, razmišljanja, ki se porajajo v meni, lekcije, ki sem jih dobila, izzive in zmage, ki sem jih doživela in navsezadnje tudi srčno ljubezen, ki sem jo našla.Knjiga bo opremljena z 90 fenomenalnimi fotografijami Bogdana Kladnika, poezijo Gutheme Roba (etiopijskega poeta) ter mojimi inspiracijskimi besedami. Zagotovo boste po branju navdušeni in boste v sebi začutili moč in odločnost, tako, da boste tudi vi sledili svojim najdrznejšim sanjam tako, kot sem to storila jaz.  

-Če se sprašujete; Da napisala bom tudi slovensko verzijo, če se bo angleška prodana v zadostnih izvodih. 🙂

Celoten blog z ogromno slikami je tu:
http://www.drustvoela.org/blog/janina-knjiga-the-warm-heart-of-africa-in-slikovne-vesti-iz-malavija

Aja, da ne pozabim še 26 botrčkov iščemo za naše najmlajše čebelice in čričke (1-5let). Ko so slišali, da imajo njihovi starejši bratci in sestrice botrčke sedaj jokajo na ves glas, zakaj oni nimajo nikogar. Tako, da če začutite srček enega od njih, mi to sporočite na ta email pa vam takoj pošljem slikce in opis angelčka.
Vse slike najmlajših angelov so tu: www.drustvoela.org/botrstvo

S hvaležnimi in ljubečimi pozdravi, Jana, Elini angeli ter ELina ekipa

V letu 2015 so:
​​​•    vodili vsakodnevni 3-urni program za 50 otrok s posebnimi potrebami (+ vsakega smo dnevno nahranili s kosilom)
•   vodili vsakodnevne izobraževalne delavnice (matematika, angleščina, branje, pisanje, šport, umetnost) za okoli 200 osnovnošolskih otrok
•  ustanovili EMYEC- Elin mladinski klub (dramski krožek, plesna, pevska skupina, nogometni in odbojkaški klub) in sponzorirali 7 srednješolcev s šolninami
•    ustanovili WEC(Women’s Ela Club) – klub za ženske s 50 članicami (učili smo jih finančne pismenosti in jih urili pri ustanavljanju in vodenju majhnih poslov)
•     obdarili smo 850 otrok iz Oš Mazembe z osnovnošolskimi potrebščinami
• 9 mesecev smo skrbeli za 5 sirotk iz vasi Mazembe s 3 obroki na dan, jim renovirali dom, kupili obleke,žimnice, deke, mreže proti komarjem, kuhinjski pribor ter zdravila.
Vsi so redno hodili v šolo, junija pa se je k njim vrnila njihova mama, katero smo vključili v ELIN klub za ženske in ji pomagali začeti z malim poslom (peka in prodaja krofov). Sedaj lahko s profitom sama poskrbi za vse svoje otroke.
• ELA zaposljuje 5 Malawijcev;  2 redna učitelja, 1 projektnega managerja,1 kuharico ter 1 nočnega čuvaja
• gostili 11 prostovoljcev iz Slovenije