FOTO: Jorgić in Kožul zlata

FOTO: Jorgić in Kožul zlata

-
0 88

Darko Jorgić prihaja iz Španije z dvema, Deni Kožul z eno zlato medaljo. Člana NTK Krka Novo mesto sta se namreč ob odlični igri reprezentanta Bojana Tokiča na sredozemskih igrah v Tarragoni okitila z ekipnim sredozemskim zlatom.

V polfinalu iger so izbranci Andreje Ojsteršek Urh brez izgubljenega niza premagali domačine prvenstva, Špance. V finalu jih je čakala močna reprezentanca Francije: rezultat 3:1 in tri zlate medalje za slovensko reprezentanco. Dvakrat je zmagal Bojan Tokič, eno zmago je dodal aktualni sredozemski prvak v posamični konkurenci Darko Jorgič, par Tokić-Jorgić pa je doživel poraz.

Zlata trojica je v polfinalu s 3:0 premagala domačo izbrano vrsto, še prej pa z istim rezultatomTurčijo in je bila tudi po oceni strokovnjakov zanesljivo najboljša vrsta na letošnjih sredozemskih igrah.

Čestitke vsem trem in selektorki Andreji Ojsteršek Urh, ki je po velikih uspehih slovenskih igralcev namiznega tenisa v zadnjih dveh letih dokazala, da sodi v zlato trenersko špico na starem kontinentu.

FOTO: Jorgić in Kožul zlata