FOTO: Judoisti ŠD Bushido z novimi uspehi

FOTO: Judoisti ŠD Bushido z novimi uspehi

-
0 45

Na državnem prvenstvu po pasovih v članskih kategorijah, ki je potekalo 14.5.2016 v Mežici so nastopili tudi člani novomeškega ŠD Bushido. Dolenjske barve so zastopali Boštjan Cimerman, Žiga Štangelj in Andrej Škedelj. Boštjan Cimerman je zelo učinkovito, z ipponi po vrsti premagal Anžeta Vavkna, Tilna Thalerja, Sebastiana Baara in Marka Završnika in osvojil naslov državnega prvaka. Žiga Štangelj je bil po zmagi v prvem krogu nato neuspešen v polfinalni borbi proti Leonu Bošniku. V borbi za tretje mesto pa je premagal Celjana Branka Hudolina.

V nedeljo pa je na Pokalu Slovenske Bistrice za judoiste stare do 10 in do 12 let natopilo 9 Bushidovcev. V starostni kategoriji do 10 let so nastopili Rok Stojanović, Lin Luzar, Tian Jerman, Aleksander Bernad in Dušan Krbanjević. Rok Stojanović je gladko, z ipponi premagal Jošta Fideršaka iz Impola, Nika Ivanušo iz Oplotnice in Domna Tajnika iz Impola. Zelo suvereno je osvojil 1. mesto. Lin Luzar in Tian Jerman sta slabše začela in izgubila prvi dvoboj. Nato pa oba odlično nadaljevala in vse svoje nasprotnike premagala predčasno ter se veselila bronastih medalj. Dušan Krbanjević se je zelo trudil. Premagal je enega nasprotnika, naslednjo borbo pa izgubil. V borbi za 3. mesto je celo borbo vztrajno poskušal. Prednosti pa ni mogel doseči. V borbi za zlato točko pa je bil uspešnejši njegov nasprotnik. Aleksander Bernad ni bil uspešen in je izgubil dve borbi.

V starostni kategoriji do 12 let so nastopili Vanessa Gole, Benjamin Bernad in Arnel Šumar. Benjamin in Arnel sta osvojila 3. mesti. Vanessa Gole pa je najprej premagala Dunjo Kelava iz Bežigrada, nato Tadejo Simončič iz Ptuja. V finalnem nastopu se je Vanessa pomerila z domačinko Reo Pušnik. Rea je Vanesso presenetila z levim prijemom za kimono. Osvojila je srebrno medaljo, so še sporočili iz novomeškega ŠD Bushido.

(FOTO: ŠD Bushido Nm)