FOTO: Junija otroške gledališke skupine v Nm

FOTO: Junija otroške gledališke skupine v Nm

-
0 22

Mokronoška dvorana Upravno-kulturnega središča je bila v četrtek, 20. aprila 2017 gledališko obarvana. V organizaciji trebanjske izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je potekalo regijsko srečanje otroških gledaliških skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Po izboru strokovne selektorice območnih srečanj Maje Gal Štromar smo si lahko ogledali osem
predstav predšolskih, šolskih in društvenih otroških gledaliških skupin, kar dve izbrani delujeta na območju novomeške izpostave JSKD. V dopoldanskem času so mladi gledališčniki skupine GLEDALIŠČE OTROKE IŠČE, KUD DOLENJSKE TOPLICE IN OŠ DOLENJSKE TOPLICE pod mentorstvom Urške Bučar in Darje Mrvar odlično odigrali predstavo z naslovom TAPRAVA (prir. Urška Bučar, Darja Mrvar in mladi gledališčniki po pravljici H. C. Andersena: KRALJIČNA NA ZRNU GRAHA). V popoldanskem delu pa smo si lahko ogledali prav tako odličen muzikal GLEDALIŠKE SKUPINE DI LEO, OŠ ŠENTJERNEJ. V omenjenem muziklu z naslovom PETER PAN pod mentorstvom Lucije Kuntarič je nastopilo kar osemdeset igralcev.

Maja Gal Štromar, ki je pripravila selekcijo predstav za Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin, je o predstavi TAPRAVA med drugim tudi zapisala: »Gre nedvomno za zelo dobro in izčiščeno predstavo, estetsko dovršeno in domišljeno.« Za muzikal Peter Pan pa: »Celota zelo dobro deluje, je komunikativna, tudi ganljiva, mestoma smešna, dobro odigrana. Tako nam nikoli ni dolgčas.«

Izbor za državno srečanje otroških gledaliških skupin, ki bo letos 7. in 8. junija v Novem mestu, bo pripravila strokovna selektorica Simona Zorc Ramovš. Organizatorica srečanja bo novomeška izpostava JSKD, ki že sedaj vljudno vabi na velik gledališčni dogodek v dolenjsko prestolnico.

(Foto: Vladimir Bogovčič)