FOTO: Jure Golčer najstarejši in najhitrejši

FOTO: Jure Golčer najstarejši in najhitrejši

-
0 18

Na kolesarski dirki GP Izola je KK Adria Mobil in Sloveniji hkrati v tretjem poizkusu uspelo zmagati. Zmagal je najizkušenejši kolesar na dirki (38-letni najstarejši kolesar na dirki) Jure Golčer, ki je imel na koncu največ moči od četverice, ki je večji del dirke prevozila v ospredju. Radoslav Rogina je bil četrti.

190 kolesarje se je podalo točno ob poldne na 156 km dolgo dirko GP Izola. Hitrost na dirki je bila zelo visoka saj so kolesarji neprestano napadali ali pa si želeli čim boljši položaj pred vzponom ali pred zahtevnim spustom. Odločilni pobeg se je zgodil dokaj zgodaj, ko so se kolesarji drugič vzpenjali na Gažon. V
begu se je znašlo osem kolesarjev, vendar so do konca zdržali le štirje in obračunali med sabo. V ubežni skupini je Adria imela Radoslava Rogino in Jureta Golčerja, kar se je izkazalo kot velika prednost.

Jure Golčer je po dirki dejal: »Uspelo nam je obdržati prednost, ker smo se složno izmenjavali v
vodstvu. Razlika ni bila nikoli tako velika, da bi si lahko privoščili kakšen počasen kilometer. Za nami so se ekipe izmenjaval na čelu vendar se nismo predali, tudi če smo bili že čisto skupaj. Meni je šlo dobro in sem z izdatno pomočjo Radoslava Rogine zmagal«.

Trener Mervar Boštjan je pred dirko dejal: »Do sedaj nam še ni uspelo zmagati, tudi letos bo zelo težko a dali bomo vse od sebe«! Po dirki pa: »Bilo je težko, dali smo vse od sebe in nam je uspelo zmagati. Dirka se je odvijala po naših željah. Želeli smo si, da pobegne manjša skupina kolesarjev med katerimi naj bi bila Radoslav Rogin ali Gašper Katrašnik. Najprej je pobegnil »Rado« in ko se mu je pridružil še Gločer sem vedel da bo danes naš dan«.

Jure Golčer je letos okrepil Adrio in povsem opravičil prestop. To letos zagotovo zanj ne bo edina zmaga. Adriine že v sredo čaka naslednja preizkušnja Umag Trophy. Zloglasno dirko se zaradi številnih padcev kolesarji zelo bojijo. Tokrat bo dirko izpustil Radoslav Rogina, ki ima zaradi lanskega padca izredno slabe spomine. KK Adria Mobil bo nastopila v naslednji postavi: Jon Božič, Gašper Katrašnik, David Per, Matej Mesojedec, Matej Drinovec in Kristjan Fajt, so še sporočili iz KK Adia Mobil.

(foto: Mario Stiehl)