FOTO: Jutra pri -10°C, čez dan sonce

FOTO: Jutra pri -10°C, čez dan sonce

-
0 110

Od petka do ponedeljka bodo jutranje temperature v krajih s snežno odejo večinoma pod -10 stopinj C.

Pred nami so suhi dnevi. Na Primorskem bo ponoči še pihala burja, hitrost bo nižja kot v preteklih dneh. Veter v notranjosti se bo polegel, noč bo predvsem v severni Sloveniji precej jasna, zato bo jutro mrzlo. Vse od Gorenjske do Koroške, Štajerske in Pomurja bodo temperature od minus 15 do minus 13. V osrednjem delu in na JV do -10, medtem ko bo na Goriškem minus 2, ob morju stopinja nad ničlo.

Sončen dan bo, nekaj oblakov bo občasno še na JV. Burja bo čez dan iz zmerne oslabela v šibko, zato bo zunaj precej bolj prijetno. Temperature bodo zelo podobne današnjim++ okoli ničle bo, kje kakšna nad, kje pod. Na SZ bo -2 stopinji, na Primorskem se bo ob šibki burji ogrelo nekje do 7 oz. 8 stopinj.

Še bolj mrzlo bo sobotno jutro, od -15 do -10 stopinj, ponekod vse do -20 stopinj. Zjutraj bo nekaj kratkotrajne megle, čez dan bo sončno in okoli ničle. Zelo podobno vreme bo tudi v nedeljo, po mrzlem jutru bo dan sončen. Večjih temperaturnih sprememb ne bo niti v začetku novega tedna, za spoznanje bo topleje. Na Primorskem bo nekaj več oblačnosti, drugod pa sončno in suho, pa tudi z jutranjo meglo.

Vreme bo v naslednjih dneh odlično za dričanje po belih strminah, snega je dovolj, temperature ravno pravšnje in tudi veter bo oslabel. Jutri bo na okoli 1.500 metrih okoli 6 stopinj pod ničlo.