FOTO: K sreči je trpela le pločevina

FOTO: K sreči je trpela le pločevina

-
0 860

Ob 7.32 uri se je na dolenjski avtocesti od Višnje Gore proti Ljubljani zgodila prometna nesreča, ki pa se je k sreči končala le z materialno škodo. Razplet pa bi bil lahko povsem drugačen. Kot so nam povedali na PU Ljubljana je voznica osebnega avtomobila zaradi počene pnevmatike zaustavila vozilo na počasnem pasu in vozilo zapustila. Kasneje pa je za vozilom pripeljal voznik tovornega vozila, ki pa se ni uspel izogniti trčenju.

Kot rečeno je v trku trpela le pločevina. Posredovali so gasilci PGD Stična in GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj nesreče in očistili cestišče. Reševalci RP Ljubljana so preventivno pregledali osebo udeleženo v prometni nesreči. Promet na AC je bil oviran do 9.45 ure.

Včeraj okrog 7.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na avtomobilski cesti iz smeri Višnje Gore proti Grosupljemu, v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 55-letni voznik (drž. BiH) tovornega vozila MB Actross s pripetim priklopnikom zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo Seat Altea, ki je bil ustavljen na počasnem pasu zaradi počene pnevmatike (vozilo je bilo zavarovano s trikotnikom, prižgani so bili vsi štirje smerniki). Vozilo je ob trčenju potisnilo v odbojno ograjo. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, saj je bila voznica v času trčenja izven vozila za varnostno ograjo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, so v sredo posredovali sporočilo s PU Ljubljana.

(FOTO: PGD STIČNA)