FOTO: Kam? V Kamanje po dobro voljo

FOTO: Kam? V Kamanje po dobro voljo

-
0 174

Od petka do nedelje bo v Kamanju prvi DOK festival – festival dobre volje za ljudi dobre volje. Več o festivalu si preberite TUKAJ.

Pitoreskno Kamanje leži ob Kolpi, na hrvaško-slovenski meji, od Karlovca je oddaljeno 15 kilometrov, od Metlike pet. Kamanje je center občine in letos bo svoj dan proslavilo s prvo izdajo DOK festivala, ki bo svojim obiskovalcem ponudil umetnost in zabavo, kolesarjenje ter nordijsko hojo kot promocijo zdravega načina življenja, domače specialitete, ob modernem programu pa lahko pričakujete tudi tradicionalno ljudsko praznovanje.

Namen festivala je da okrepi pozitivno predstavo o Kamanju, občini, ki je tudi ena izmed vodilnih pri črpanju sredstev iz skladov Evropske unije.

V petek ob 15. uri ste tako vabljeni na na nordijsko hojo po obmejnem mestu, lahko pa namesto tega ostanete tudi v dobri družbi na koncertu v centru Kamanja, kjer bo nastopil popularni ljudski džuboks Bob Milan. Ob 20.30 bo izjemen in prepoznan karlovški kitarist Viktor Vidović koncertiral v jami Vrlovka in tako skupaj s pesnikom Željkom Mavretićem izvedel pesniško-glasbeni program „Odpelji me zvečer…“.

Ob 21.30 bo na platoju nad jamo pričetek vse bolj popularnega plesa z ognjem Magmatikke, ob 22. uri pa se bo pričel koncert jazz skupine Želja at Ease.

V soboto bo program na prostem v centru mesta. Ob 12. uri se bo v produkciji gledališča LET pričela predstava za otroke „Bremenski muzikanti“. V kotičku, v središču Kamanja, bodo družinska kmetije predstavila svoje izdelke. Pripravili bodo tudi predstavo za otroke, v produkciji LET-a, z naslovom „Rdeča“. Ob 15. uri se bo pričela „biciklijada“ po poti dolgi 2 km v Kamanju. Za bolj vzdržljive bo pripravljena daljša, 20 km dolga trasa, po občini. Udeleženci bodo dobili majico in tradicionalni pasulj. Za zabavo bo poskrbela karlovška glasbena skupina Nos Tress. Zabava se bo začela ob 16. uri.

Prav tako ob 16. uri se bo začela cirkuška predstava za otroke in odrasle, med katero bodo obiskovalce zabavali klovni na hoduljah, izdelovalci figur iz balonov, cirkuške vožnje z motornimi kolesi in ostale cirkuške vragolije z raznimi presenečenji.

Ob 19. uri bo slavni hrvaški performer pričel z dokončno razprodajo poezije tako, da bo pričel z recitiranjem pesmi iz svetovne književnosti, če ga boste polsušali do konca, pa vam bo plačal 2 kuni za vašo pozornost. Vsak obiskovalec in poslušalec lahko zasluži največ 10 kun (1,32€).

Ob 19.30 se bo pričela predstava „Podiplomsko Izobraževanje“ z zagrebškim igralcem Vilijem Matulo v sodelovanju z Igorjem Pavlico na trobenti in klaviaturah. Monodramo je napisal Siniša Labrović. Vili Matula jo je od leta 2014 odigral že 90-krat v mnogih hrvaških mestih.

Ob 21. uri bodo nastopili fantje iz skupine Nos Tress, kot predskupina odličnih Elemental, ki bodo s koncertom začeli ob 22. uri. Po nastopu skupine Elemental se bo dan končal s karlovškim bendom Nipples. Nedelja je rezervirana za veselico z domačo jagnjetino in glasbo.