FOTO: Kapljice za zagon kosilnic

FOTO: Kapljice za zagon kosilnic

-
0 135

Dež je namočil zemljo in slednji bo poskrbel za hitro rast trave in ostalega. Sobota bo sicer še sprva mokra, popoldne pa bodo padavine na JV Slovenije ponehale.  Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 12 stopinj.

V soboto bo oblačno z občasnimi padavinami. Na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15 stopinj C.

Če se boste odpravili v gore še opozorilo. V soboto bo oblačno in tudi megleno. Še se bodo pojavljale padavine, ki bodo manj pogoste na Pohorju. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1500 m. Temperatura na 1500 m bo okoli 3, na 2500 m okoli -2 stopinji C. V sredogorju bo pihal šibak veter severnih, v visokogorju pa šibak veter zahodnih smeri.

Kako kaže
V nedeljo bo na Primorskem delno jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Večinoma bo suho. V ponedeljek in torek bo sončno. Zapihal bo veter zahodnih smeri. Spet bo topleje. Temperature bodo malo nad 20 stopinj. V sredo nas čaka dan ploh in neviht, vendar bo dogajanje kratko, saj se bo že v četrtek vreme spet umirilo.